Според проучванията в САЩ републиканците ще спечелят мнозинство в Камара

...
Според проучванията в САЩ републиканците ще спечелят мнозинство в Камара
Коментари Харесай

Стефан Тафров: През следващите две години в САЩ не се очакват драматични промени

" Според изследванията в Съединени американски щати републиканците ще завоюват болшинство в Камара на представителите и в Сената. Има няколко основни избора за сенатори, които ще дефинират изхода на борбата за Сената ".

Това сподели пред БНР дипломатът и политик Стефан Тафров.

И добави, че " няма драма в това, че ще има друго болшинство в Конгреса ".

" По-интересното е до каква степен сполучливи ще бъдат претендентите, персонално подкрепени от Доналд Тръмп. Това е значимо, тъй като става въпрос за корените на американската народна власт и това е значимо за бъдещето на Щатите. Ще се очертаят трендове. Но и не би трябвало да се драматизира изходът от тези избори. Стига, несъмнено, демокрацията да не бъде накърнена, " разяснява Тафров.

По думите му изборите в Съединени американски щати са значими за България поради това, че " Америка е световната супер мощ и наш основен съдружник в НАТО ".

В предаването " Нещо повече " дипломатът предвижда, че след изборите в Съединени американски щати няма да се стигне до отричане на помощ за Украйна, а по-скоро до усилващ се напън върху Европейския съюз да поеме по-голяма част от финансовото задължение за поддръжката на Украйна.

" Храброто държание на украинците оказва помощ на Съединени американски щати да предотвратят следваща съветска експанзия в Европа и дава предизвестие по отношение на Китай, " изясни дипломатът.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР