Според проучвания приблизително 25% от възрастните са засегнати от разширени

...
Според проучвания приблизително 25% от възрастните са засегнати от разширени
Коментари Харесай

Вижте какви са естествени начини да се справите с разширените вени

Според изследвания почти 25% от възрастните са наранени от разширени вени. Тези подути вени, които са лилави или сини на цвят, могат да бъдат вследствие на дълготрайно застояване, бременност, хормонален дисбаланс, прекалено тегло, неправилни хранителни привички или генетични фактори. Важно е да се обърне внимание и на най-малките признаци на разширени вени, преди да бъдат съпроводени от болежка, тежест и сърбеж. Някои от съставките, които могат елементарно да се намерят в кухнята ви, могат да се трансфорат в чудесни средства за подсилване на стените на кръвоносните съдове и възстановяване на кръвообращението.

Ето 3 лесни, само че ефикасни способи за справяне с варикозни вени:

1. Ябълков оцет
Благодарение на своите противовъзпалителни свойства ябълковият оцет е чудесно лекуване за паякообразните вени. Помага да се намали подуването и усъвършенства притока на кръв.
Потопете памучен тампон или парче плат в ябълков оцет, разводнен със същото количество вода. Поставете го върху засегнатите вени и го оставете за 20-30 минути.
Изплакнете с вода. Повтаряйте процедурата 2 пъти на ден.
Можете да масажирате кожата с оцет, само че не натискайте прекомерно мощно.

2. Чесън, портокалов сок и зехтин
Чесънът съдържа съединяване, наречено алицин, което оказва помощ да се предотврати възпалението на кръвоносните съдове. Той се употребява и за премахване на нездравословни отрови от тялото ви и възстановяване на цялостното здравословно положение. Чесънът работи отлично в композиция с портокалов сок и зехтин.

Пресовайте 6 скилидки чесън и ги разбъркайте с прясно изцеден сок от 3 портокала.
Добавете 2 супени лъжици зехтин към разтвора. Оставете го за към 12 часа, преди да го употребявате.
Нанесете сместа върху вените си за към 15 минути с кръгови придвижвания, до момента в който тя не се всмуква изцяло в кожата ви. Повтаряйте това всеки ден.
Препоръчва се постоянно да включвате чесън във вашата диета.

3. Магданоз
Това е един от най-полезните артикули за лекуване на разширени вени. Магданозът е цялостен с витамин С и рутин, които оказват помощ за възобновяване и подсилване на капилярите, като по този метод понижават болката и дискомфорта, породени от разширени вени.
Нарежете шепа магданоз и го поставете в чаша вода.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР