Според проучване за загинали британски войници, има 12% по-голяма вероятност

...
Според проучване за загинали британски войници, има 12% по-голяма вероятност
Коментари Харесай

Британските войници е 12% по-вероятно да загинат от американските войници

Според изследване за починали английски бойци, има 12% по-голяма възможност да бъдат убити от американските бойци по време на " войната против терора " в Ирак и Афганистан , написа " Гардиън ".

Проучването също по този начин заключава, че английските войски има 26% по-голяма възможност да бъдат убити от детонация, подкрепяйки дългогодишни недоволства за неприятно бронирани машини.

Изследователят Иън Овертън съобщи, че е мъчно да бъдем " безусловно съответни " за какво английските войски евентуално ще загинат, само че " повтарящи се кавги с неприятно съоръжение " оказаха въздействие .

Британското решение да разположи войски в южната афганистанска провинция Хелманд е в едно " доста рисково място за съюзническите войски в Афганистан ", в продължение на осем години от 2006 година

Проучването , извършено от Action on Armed Violence (AOAV), регистрира смъртните случаи на английски и американски военни сили, обхващащи интервала 2001-2014 или 2015 година, в това число войни и протести в Ирак и Афганистан.

Еквивалентните данни на Съединени американски щати са, че през малко по-дългия интервал от септември 2001 година до септември 2015 година 6 835 военнослужещи са били убити от доста по-голямо разполагане от 2,77 милиона. Това съставлява 2,5 смъртни случая на 100 000 разгърнати.

Проучването разкрива също по този начин, че в Ирак и Афганистан са убити и ранени 252 773 цивилни .

Правени са доста проучвания за войната против тероризма, почнала с нашествието в Афганистан след терористичните офанзиви от 11 септември, само че задачата на изследването AOAV е да се сравнят броят на жертвите в Обединеното кралство и Съединени американски щати. " Ако можете да избегнете смъртен случай, би трябвало да обсъдите всичко. Ако можете да научите уроците, би трябвало да го извършите, в противоположен случай това ще бъде честен неуспех ", сподели Овертън.

Непосредствените детонации са най-голямата причина за гибел, което съставлява 43% от смъртните случаи на английския личен състав и минимум 38% в американската войска . Тези числа демонстрират, че английският личен състав е с 26% по-вероятно да бъде погубен по подобен метод.

През 2017 година тогавашният английски министър на защитата Майкъл Фалън се извини за забавянето при промяната на транспортни средства на фамилиите на починали в Snatch Land Rover, който е употребен както в Ирак, по този начин и в Афганистан. " В резултат на това беше взето решение за въвеждане на различно предпазено транспортно средство , което би могло да избави човешки живот ".

Афганистан е най-смъртоносното място за английските войски , което съставлява 71% от всички смъртни случаи сред 2001 и 2020 година, а 2009 година е най-смъртоносна със 105 смъртни случая.

Ирак е най-опасният боен спектакъл за американската войска , който представляваше 63% от всички смъртни случаи по време на интервенцията.
 Британия ще последва Съединени американски щати с евакуиране на войски от Афганистан
Британия ще последва Съединени американски щати с евакуиране на войски от Афганистан

Но планува увеличено военното финасиране и ще може да остава повече, където е належащо по света
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР