Според проучване повече от половината американци са разделени по въпроса

...
Според проучване повече от половината американци са разделени по въпроса
Коментари Харесай

„Нюзуик“: Една трета от американците подкрепят плана на Мъск за мир в Украйна

Според изследване повече от половината американци са разграничени по въпроса дали неотдавнашните оферти на Илон Мъск за преустановяване на руско-украинската война биха били ефикасни.

Проучването, извършено от Redfield&Wilton Strategies по поръчка на сп. " Нюзуик ", разкрива, че една трета (33%) от имащите право на глас в Съединените щати са съгласни с предложенията, изложени от изпълнителния шеф на SpaceX и Tesla в Twitter на 3 октомври.

Малко под една четвърт (24%) от участвалите в изследването обаче са декларирали, че не считат, че препоръчаните от Мъск хрумвания, които бяха остро подложени на критика от украински публични лица, са постижими.

Само няколко седмици преди най-богатият човек в света да приключи придобиването на Twitter за 44 милиарда $, той написа в обществената мрежа оферти за разрешаване на руско-украинския спор в анкета и помоли тогавашните си 108 млн. почитатели да гласоподават с " да " или " не ".

Ключовите моменти от предложенията на Мъск бяха Крим публично да стане част от Русия, осем години откакто Москва анексира полуострова, Украйна " да остане неутрална " и да не се причисли към НАТО.

Мъск също по този начин предложи да има " наново осъществяване " на референдумите в анексираните украински райони и Русия да напусне териториите, в случай че това е " волята на народа ".

 Илон Мъск разговарял с Путин преди да разгласява в Twitter мирния проект за войната в Украйна Виж още

" Мир сред Украйна и Русия: - Повторно гласоподаване в анексираните райони под надзора на Организация на обединените нации. Русия да напусне, в случай че това е волята на народа. - Крим официално е част от Русия, както е бил от 1783 година (до грешката на Хрушчов). - Водоснабдяването на Крим е обезпечено. - Украйна остава неутрална ", написа тогава Мъск в Twitter.

Резултатите от анкетата на Мъск в Twitter демонстрираха, че 59,1 % не са съгласни, че предложенията му ще проработят.

По-късно Мъск трябваше да отхвърли изказванията, че е разговарял с Владимир Путин, преди да разгласява в Twitter концепциите си за преустановяване на нашествието в Украйна, които мощно облагодетелстват съветския президент, напомня списанието.

Проучването на Redfield & Wilton Strategie/Newsweek е открило също, че съвсем половината (43%) са декларирали, че " не знаят " дали проектът, препоръчан от Мъск, може да образува основата на устойчиво спокойно съглашение за преустановяване на войната, което допуска, че въпросът може да е по-сложен, в сравнение с допуска онлайн анкетата на софтуерния милиардер.

Освен това в изследването на " Нюзуик " 52% от американските гласоподаватели обявиха, че съгласно тях Украйна би трябвало да се стреми да възвърне всички територии, изгубени от февруари 2022 година - след началото пълномащабната инвазия на Русия в страната - а не тези, изгубени от 2014 година насам, като Крим, Донецк и Луганск, преди да се опита да организира мирни договаряния.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР