Според проучване на епидемиолози от Училището за обществено здраве, ограничителните

...
Според проучване на епидемиолози от Училището за обществено здраве, ограничителните
Коментари Харесай

Епидемиолози: Ограниченията във Франция са спасили над 60 000 живота

Според изследване на епидемиолози от Училището за публично здраве, ограничаващите ограничения са избавили 61 700 живота във Франция, 15 000 от тях в региона на Париж и 7 700 в Източна Франция, които са най-засегнати от епидемията.
Без ограничаващите ограничения епидемията щеше продължи да се популяризира и коронавирусът щеше болести 23% от популацията през този интервал, което щеше да докара и до тежки случаи, които не могат да бъдат признати в лечебни заведения. Според изследването, в случай че няма ограничаващи ограничения, към 670 000 души ще се нуждаят от болнично лекуване или 140 000 съществени случаи, които ще изискват интензивни грижи. Самият район Париж ще изисква 30 000 кревати за интензивно лекуване. За съпоставяне, когато пикът на епидемията бе доближат на 8 април, в интензивното лекуване имаше 7 148 пациенти.
Проучването също по този начин пресмята, че сред 19 март и 19 април 73 900 души са могли да загинат вместо 12 200, или към 61 700 живота са избавени от ограничаващите ограничения.
Според професора по епидемиология Паскал Креп, който е работил върху проучването, тези числа са минимални.
" Те не вземат поради всички пациенти, които биха умряли заради невъзможността да бъдат лекувани в лечебните заведения поради пренаселеността им ", сподели той.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР