Според проучване, децата в Нидерландия са сред най-щастливите в света,

...
Според проучване, децата в Нидерландия са сред най-щастливите в света,
Коментари Харесай

Децата в Нидерландия са сред най-щастливите в света

Според изследване, децата в Нидерландия са измежду най-щастливите в света, а специалисти настояват, че това се дължи на редица аргументи. Доклад на УНИЦЕФ, оповестен предходната година, откри, че децата в Нидерландия имат най-голямо възприятие за благоденствие. Агенцията за децата към Организация на обединените нации анализирали данни в 41 страни с високи приходи, като подрежда страните съгласно резултатите им във връзка с психическото богатство на децата, физическото им здраве и развиването, както на университетските, по този начин и на обществените им умения.

Холандия се подрежда на най-високо място в класацията, следвана надлежно от Дания и Норвегия.

Освен това показателят за по-добър живот на Организацията за икономическо съдействие за 2020 година демонстрира, че Нидерландия отбелязва по-високи от междинните резултати в редица сфери, в това число приходи, обучение и здравословно положение.

Анита Клеър, създател на “Наръчник за оцеляване на работещия родител, ” споделя пред CNBC, че е значимо да бъде осъзната ролята социално-икономическите фактори, които оказват въздействие върху щастието на децата. Тя изяснява, че в случай че избрани потребности на едно дете са задоволени, което е по-вероятно в страна с високи приходи, има по-голяма възможност то да реализира благополучие.

Келър споделя, че това родителско държание, което задава “ясни граници с доста обич и топлота, се свързва непрекъснато с позитивни резултати за децата ”

Тя твърди, че срамът може да е в действителност нездравословен за децата и че нидерландците се славят с това, че са отворени да беседват по тематики, които в други страни може да бъдат счетени за по-неудобни за разискване.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Amsterdam | Travel community (@amsterdamworld)

В отчета на УНИЦЕФ се акцентира, че не всички деца, които живеят в богати страни, имат хубаво детство.

" Дори и страни с положителни обществени, стопански и екологични условия са надалеч от покриването на стандартите, заложени в Целите за реализиране на стабилно развиване до 2030 г ", се споделя в отчета на УНИЦЕФ.

Като път към справяне с тези дефекти от организацията приканват страните с високи приходи да се допитват до децата за методите, по които животът им може да бъде усъвършенстван и да създадат по този начин, че да интегрират политики за повишение на тяхното богатство. От УНИЦЕФ също по този начин предлагат страните да ускорят напъните във връзка с реализиране на Целите за стабилно развиване, като понижаване на бедността и подобряването на достъпа до детски грижи.

Образование без спортен темперамент

Според Клеър нидерландците са известни с това, че “ценят разнообразието и са доста приобщаващи. ”

Този метод към родителските грижи е доста значим, като се има поради това на какъв напън са подложени децата в днешно време, както академично, по този начин и в обществено отношение във връзка с обществените медии.

“Смятам, че израстването в една просвета, в която неповторимите способности на всеки се виждат и в която децата усещат, че могат да бъдат каквито изискат без да бъдат съдени за това, евентуално ще направи другарствата и културата на детската площадка по-положителни и ще помогне на децата във връзка с тяхното благополучие, ” споделя тя.

Проучването на УНИЦЕФ демонстрира, че 81% от младежите в Нидерландия на възраст 15 години считат, че могат да се сприятеляват по-лесно, което е един от най-високите проценти измежду всичките 41 страни включени в изследването. Резултатите също по този начин сочат, че удовлетвореността от живота е най-висока при 15-годишните в страната, които имат мощно развито чувство за принадлежност към учебното заведение.

Училището в Нидерландия няма " спортен темперамент ”, като вместо това фокусът е ориентиран към развиването на пристрастеност към самото учене, споделя пред CNBC Аманда Гъмър, създател на организацията за развиване на уменията Good Play Guide.

Тя приканва родителите да не не помнят, че “резултатите от изпитите в последна сметка не са всичко “ и че вместо това би трябвало да се концентрират върху насърчаването на любознанието на своите деца.

Гъмър споделя, че има уроци, които могат да бъдат научени от други страни, които са считани за образец във връзка с благосъстоянието на децата.

В Норвегия, да вземем за пример, която се подрежда на трето място в класацията на УНИЦЕФ, има “култура на заедност ”, счита тя.

“Да помагаш на другите е отлично за твоето лично психологично здраве, тъй че помислете за способи, по които цялото ви семейство може да способства към общността, ” споделя тя, като отбелязва, че доброволческата активност е един от методите за поддържане на това чувство за заедност.
Всяко дете е създател. Насърчавайте го!


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР