Според протестиращите екозащитници промяната в плана за управление на парк

...
Според протестиращите екозащитници промяната в плана за управление на парк
Коментари Харесай

Ангелкова: Да застроим 48% от Пирин? Това са три града!

Според протестиращите екозащитници смяната в проекта за ръководство на парк Пирин би разрешила да се застрои съвсем половината от площта му.

„ Промяната за проекта на ръководство дава опция за създаване единствено на спортно-технически съоръжения”, безапелационна бе обаче Ангелкова пред bTV тази заран.

По думите ѝ това не значи, че там незабавно ще се появи нов въжен превоз.

„ Трябва да има капиталово желание, което да мине оценка за влияние на околната среда. В закона е направено доста, с цел да бъде предпазена природата. За мен е значимо да се развиват всички зимни курорти. Имаме доста работа, която касае развиването на зимния туризъм. Независимо от неналичието на инфраструктура, ние продължаваме да бележим растежи в зимния туризъм”, добави министърът.

По мотив визитата на евродепутата Ска Келер от „ Зелените”, която поддържа митингите и беше охулена от вицепремиера Валери Симеонов, Ангелкова съобщи, че всеки има право да показва свободно мнението и гражданската си позиция.

Министърът на туризма разяснява и идния летен сезон.

„ Лятната отмора може да бъде по-скъпа, само че това зависи от сектора. В България 100% от бранша е частен, само че считам, че е добре да се покачат малко цените”, сподели Ангелкова.

По думите ѝ България продължава да бъде на едно от първите места по евтина отмора през лятото.

На въпрос дали дружно с Валери Симеонов ще ревизират летните курорти, тя отговори, че от време на време имат друго мнение по дадени тематики, само че това е обикновено. -

Миналата година вицепремиерът направи коментар в своята „ Фейсбук” страница, че депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи са трансформирали признатия Закон за концесиите „ по най-подлия начин” и по този начин „ ще продължи по най-непрозрачен начин” раздаването на концесии на „ доближени компании и групировки” .

Ангелкова разяснява, че в случай че Симеонов има данни за сходни покупко-продажби, би трябвало да сезира способените органи.

„ Ние нямаме данни такива хора да ръководят плажовете, не мога да разясня от кое място вицепремиерът има тази информация”, добави министърът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР