Според прокуратурата Пламен Алексиев е похарчил близо 40 000 лв.

...
Според прокуратурата Пламен Алексиев е похарчил близо 40 000 лв.
Коментари Харесай

Кметът на Радомир и неговият заместник отиват на съд


Според прокуратурата Пламен Алексиев е похарчил близо 40 000 лева държавни пари не за ремонт на пътища, а с цел да асфалтира улиците в общината

Кметът и заместник-кметът на Радомир отиват на съд. Според прокуратурата Пламен Алексиев е похарчил близо 40 хиляди лв. държавни пари не за ремонт на пътища, а с цел да асфалтира улиците в общината.

Заместничката му Любка Димитрова пък е упрекната, че е съставила документ с погрешно наличие.

Двамата ще бъдат съдени за това, че през 2015 година трябвало да ремонтират трасето за Червена могила, само че не са го създали. Направили са ремонт единствено на едно кръстовище, а то води към локалната подстанция. Платили са за запълването на дупките там малко над 1000 лв., а са отчели 20 000 като изхарчени.

Алексиев твърди, че откогато е кмет, са го разследвали за всеки ремонт на учебни заведения и пътища.

„ Обвинението е изрично за това, че съм разпределил финансови разноски не по предопределение. Не че има заграбване, не че има нарушавания, не че има отклонени средства, а за това, че са се употребявали не по предназначение”, изясни Пламен Алексиев.

Вместо да се закърпят дупките до хижа "Орлите " и да се ремонтира пътят за Червена могила и Друган, с част от парите е напълно преправена улица „ Александър Батенберг” в града.

Парите в действителност са пренасочени, до момента в който Алексиев е бил в отпуск през 2015 година от заместничката му. Любка Димитрова отхвърли коментар.

От прокуратурата не обясниха за какво за закононарушения от 2015 година изпращат Алексиев на съд в този момент. Ако виновността му се потвърди, той може да получи до 5 години затвор.

Делото против кмета и заместник-кмета на Радомир стартира в Специализирания съд на 28 май.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР