Според програмата за наблюдение DETER на националната космическа агенция сателитното

...
Според програмата за наблюдение DETER на националната космическа агенция сателитното
Коментари Харесай

Успех за Лула: Обезлесяването на Амазонка намалява с 30%

Според програмата за наблюдаване DETER на националната галактическа организация сателитното наблюдаване е открило, че от януари до май в бразилския дял от най-голямата тропическа гора в света са унищожени 1 986 кв. км горски масиви , което е по-малко спрямо 2 867 кв. км за същия интервал през 2022 година

Това заяви Агенция Франс Прес.

Данните на галактическата организация са добра вест за природозащитниците , които разпореждат очаквания на левия деец Лула.

Той встъпи в служба на 1 януари, обещавайки да се бори за нулево нелегално обезлесяване след внезапното увеличение на изсичането и пожарите в Амазонка при извънредно десния му предходник Жаир Болсонаро (2019-2022 г.).

При ръководството на Болсонаро, съдружник на мощния бразилски агробизнес бранш, средногодишното обезлесяване в бразилската част на Амазонка се увеличи с повече от 75 % спрямо предходното десетилетие.

Лула означи Световния ден на околната среда в понеделник, като разгласи огромен нов проект за битка с обезлесяването със стотици цели и задания, в това число неотложно изземване на половината от територията, която се експлоатира нелегално за дърводобив, земеделие, минно дело или други действия в предпазени земи.

" Бразилия играе значима роля за салдото на климата на нашата планета, значително с помощта на Амазонка ", уточни Лула.

" Предотвратяването на обезлесяването на Амазонка също по този начин спомага за понижаване на световното стопляне ", сподели бразилският президент.

Експертите споделят, че същинското тестване на новото държавно управление във връзка с обезлесяването ще стартира през идващите месеци, с настъпването на по-сухото време в Амазонка от към юли - нормално пиков сезон за обезлесяването и горските пожари .
 Лула да Силва е окуражен да спре обезлесяването в Амазонка до 2030 година
Лула да Силва е окуражен да спре обезлесяването в Амазонка до 2030 година

Бразилия възобновява водещата си роля в оправянето с изменението на климата

Тази седмица администрацията на Лула претърпя редица неуспехи в региона на околната среда от страна на бразилския Конгрес, в който консервативните съперници на Лула имат болшинство.

Миналата седмица депутатите одобриха законопроекти, които понижават пълномощията на министерствата на околната среда и на въпросите на коренното население и фрапантно лимитират отбраната на земите на коренното население.
 Обезлесяването на Амазонка доближи нов връх през февруари
Обезлесяването на Амазонка доближи нов връх през февруари

Въпреки че е приоритет за новата власт в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР