Според прогнозите на учени и аналитици, човечеството има само 12

...
Според прогнозите на учени и аналитици, човечеството има само 12
Коментари Харесай

Бил Гейтс подготвя план в случай на глобална климатична катастрофа

Според прогнозите на учени и аналитици, човечеството има единствено 12 години с цел да предотврати възникването на световна екологична злополука.

За да не се губи никакво време, екип специалисти управляван от съоснователя на Microsoft Бил Гейтс изготвя тактика за оцеляване на човечеството в изискванията на изменен климат. Вниманието на експертите е фокусирано върху най-уязвите райони на планетата, в които и неголямо стопляне ще нанесе съществени вреди.

В Глобалната комисия за акомодация към климатичните проблеми вземат участие 28 представители от 17 страни, в това число Германия, Китай, Канада и Мексико. Новата организация се оглавява от трима души. Това са съоснователят на Microsoft Бил Гейтс, някогашният общоприет секретар на Организация на обединените нации Пан Ки-мун и ръководителят на Световната банка Кристалина Георгиева. Към края на 2019 година би трябвало да е подготвен отчетът на екипа за дейности в изискванията на световно стопляне.

Гейтс и другите членове на новата организация оферират намаляването на изхвърлянето на въглероден диоксид в атмосферата в най-уязвимите райони. Предвижда се развъждане на нови сортове царевица и кафе, устойчиви към засуха, както и редица други дейности от сходен жанр.

Business Insider заяви, че проектът за деяние ще бъде показан през месец септември 2019 година по време събитие, проведено от генералния секретар на Организация на обединените нации.

Кристалина Георгиева смята, че всеки изхарчен в границите на тази стратегия ще помогне за икономията на $4-$7 по време на естествените катаклизми. „Ние сме последното потомство, което може да повлияе на хода на климатичните промени. И още веднъж ние сме първото потомство, което ще може да види следствията от промените“ – сподели Георгиева.

Засега човечеството не бърза да минава към чиста енергетика. Според данните на Международната енергийна организация, при сегашните темпове на развиване, към 2040 година възобновимата сила ще бъде към 18% от международната консумация на сила. За попречване на климатичната злополука този % би трябвало да е 28. Учените означават, че редица сериозни климатични параметри към този момент са трансферирани. Така да вземем за пример, 2017 година бе една от най-горещите в историята, а концентрацията на въглероден диоксид доближи максимума за последните 800 години.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР