Според прогнозите на ООН родено днес някъде по света бебе

...
Според прогнозите на ООН родено днес някъде по света бебе
Коментари Харесай

Днес ще се роди 8-милиардният жител на планетата

Според прогнозите на Организация на обединените нации родено през днешния ден някъде по света бебе ще бъде 8-милиардният гражданин на планетата, съобщи Агенция Франс Прес.

 

" Този значим миг е мотив да отпразнуваме разнообразието и напредъка, като в същото време отчитаме споделената отговорност на човечеството за планетата ", съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

 

Организация на обединените нации изяснява този растеж с човешкото развиване - хората живеят по-дълго с помощта на подобренията в публичното здраве, храненето, персоналната хигиена и медицината.

 

Ръстът е резултат и от по-високата раждаемост, изключително в най-бедните страни в света - множеството от които са в Африка на юг от Сахара - което излага на риск техните цели за развиване.

 

Нарастването на популацията също по този начин усилва въздействието на икономическото развиване върху околната среда.

 

Но, до момента в който някои се тревожат, че 8 милиарда души са прекалено много за планетата Земя, множеството специалисти настояват, че по-големият проблем е несъразмерното ползване на запаси от най-богатите хора.

 

" Някои показват угриженост, че светът ни е претъпкан ", споделя ръководителят на Фонда на Организация на обединените нации за популацията Наталия Канем. " Аз съм тук, с цел да кажа ясно, че самият брой на хората не е причина за боязън ".

 

Според прогнозите на Организация на обединените нации популацията ще продължи да нараства до към 8,5 милиарда души през 2030 година, 9,7 милиарда души през 2050 година и ще доближи своя връх към 10,4 милиарда души през 80-те години на ХХI век.

 

 

Източник БНР
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР