Според прогнозите на ООН девет от всеки десет украинци могат

...
Според прогнозите на ООН девет от всеки десет украинци могат
Коментари Харесай

ООН: 1/3 от украинците могат да се сблъскат с бедността през следващите 12 месеца

Според прогнозите на Организация на обединените нации девет от всеки 10 украинци могат да се сблъскат с беднотия през идващите 12 месеца, а икономическият прогрес на страната може да се върне обратно с съвсем две десетилетия, в случай че съветската инвазия продължи, заяви Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2646
Първите данни, оповестени през днешния ден от Програмата на Организация на обединените нации за развиване (ПРООН), сочат, че в случай че войната в Украйна стане " продължителна ", съвсем една трета от жителите на страната ще минат под прага на бедността, а други 62 % ще бъдат изправени пред сериозен риск от това. Оценява се също по този начин, че 18-годишният социално-икономически прогрес на страната ще бъде погубен, написа " Политико ".

Според оценките на украинското държавно управление трите седмици на войната до момента са довели до повече от 1700 цивилни жертви; зад граница са били принудени да заминат над 3 милиона бежанци.

Унищожена е инфраструктура на стойност към 100 милиарда $.

В отчет на УНИЦЕФ от през вчерашния ден се показва също, че спорът води до появяването на нови деца бежанци съвсем всяка секунда.

Въпреки че нуждата от незабавна филантропична помощ за украинците е от първостепенно значение, в този момент все по-ясно се виждат острите последствия за развиването от продължителната война ", съобщи админът на ПРООН Ахим Щайнер, като добави, че " към момента има време да се спре тази мрачна траектория.

ПРООН предложи широкомащабна парична помощ, която да помогне за намаляване на възходящото равнище на беднотия.

Програмата също по този начин прикани други страни да оказват помощ за финансирането на всекидневен " краткотраен базов приход " за украинците и съобщи, че даряването на 250 млн. $ месечно на страната може да предотврати изпадането в беднотия на 2,6 милиона души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР