Според прогнозата на аналитичната компания IC Insights, и трябва всяка

...
Според прогнозата на аналитичната компания IC Insights, и трябва всяка
Коментари Харесай

САЩ и ЕС трябва да инвестират $300 милиарда в своите процесори, за да догонят TSMC

Според прогнозата на аналитичната компания IC Insights, и би трябвало всяка година да влагат по $30 милиарда (общо $60 милиарда) в създаването и производството на нови чипове, с цел да имат „каквито и да било рационални шансове“ към 2025 година да догонят TSMC и Samsung. При това, аналитиците настрана преглеждат Китай, който е подготвен да влага двойно повече, само че комерсиалната война със Съединени американски щати забавя софтуерното развиване на Поднебесната в тази област.

Според IC Insights, исторически на се е наложила една явна обстановка – фирмите с най-големи капитални разноски са получили опция да създават най-съвременните съставни елементи и устройства. Към сегашен ден в тази област водачи са три компании – Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), Samsung Electronics и Intel. И до момента в който TSMC и Samsung устойчиво усилват своето предимство, Intel стартира да изостава – през последните 25 години тази американска компания е вложила двойно по-малко в полупроводниковите технологии в съпоставяне със вложенията на Samsung за 2020 година.

IC Insights особено акцентира за сериозната бездна сред TSMC и Samsung от една страна, и Съединени американски щати, Европа и даже Китай въпреки това и не може да предложи съответна тактика, която би могла да промени обстановката в полупроводниковия бранш. В доклада се споделя още, че даже Съединени американски щати и Европа още в този момент да влагат по $150 милиарда в лични полупроводникови технологии, TSMC и Samsung ще продължат да владеят над 50% от международното произвеждане на полупроводникови съставни елементи .
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР