Според проф. Коста Костов не може PCR-тестовете да се абсолютизират

...
Според проф. Коста Костов не може PCR-тестовете да се абсолютизират
Коментари Харесай

Проф. Костов: Не може PCR-тестовете да се абсолютизират като безалтернативни

Според проф. Коста Костов не може PCR-тестовете да се абсолютизират като безалтернативни и да се афишират за 100% достоверни.
" Зависи по кое време е изработен. В първите два-три дни от заразяването неговата сензитивност е 30%. ", уточни той пред БНР.
Пулмологът уточни, че присъщото за епидемията от Covid-19 е огромното количество безсимптомни пациенти и способността на една част от инфектираните да придвижват болестта.
По думите му в последните дни съотношението на инфектирани по отношение на общия брой проби е било сред 5 и 6%, а през днешния ден е 8,96%.
" Това значи, че имаме към този момент една по-висока вълна, само че това не би трябвало да е обезпокоително и да изпадаме в суматоха. Това е развой, който се очакваше ", изясни проф. Костов.
Пулмологът беше безапелационен, че би трябвало да се отнасяме по-сериозно към заплахата от вируса, който е сред нас.
"
Той взе отношение и по новите ограничаващи ограничения.
Покрай компромисът, който се направи със ентусиастите, в този момент ще пострадат артистите и хората, които стоят вкъщи месеци наред и не могат да осъществят труда си.
Управляващите трябваше да се вслушат в различните отзиви, преди да разрешат публиката на стадионите, а не през днешния ден да връщат ограничаващите ограничения, уточни още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР