Според проектанта и общината жълтите павета нямат място там. На

...
Според проектанта и общината жълтите павета нямат място там. На
Коментари Харесай

Без жълти павета пред Софийския университет

Според проектанта и общината жълтите павета нямат място там. На мястото им ще бъдат сложени гранитни плочки, които са грапави и няма да хлъзгат.
Премахнаха жълтите павета от градинката пред Софийския университет. На тяхно място ще бъдат сложени гранитни плочи. Между 20% и 25% от извадените павета са счупени и към този момент са негодни за потребление, оповестява бТВ.

Голяма част от паветата ще се употребяват отначало, само че преди този момент ще би трябвало да се почистят и сортират. А след разчистване, извадените жълти павета ще бъдат употребявани за подмяна на развалените на улица „ 6 септември”.

Между 20% и 25% от извадените павета са счупени и към този момент са негодни за потребление.

От общината разясниха, че след редица научни проучвания към този момент знаят технологията за разработване на жълти павета и се надяват до другата година да разгласят процедура за лично произвеждане. А негодните павета ще бъдат предадени на хранилище.

Зам.-кметът на София – Тодор Чобанов изяснява, че паветата са извадени в края на 70-те години от истинските си места на софийските улици и са въведени като култивиран интериор, те в никакъв случай не са били въображаеми за тротари или пещеходни зони, а са били въображаеми за улична настилка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР