Според президента Румен Радев партиите, които искат да участват в

...
Според президента Румен Радев партиите, които искат да участват в
Коментари Харесай

Румен Радев: Партиите трябва да се изчистят сами

Според президента Румен Радев партиите, които желаят да вземат участие в бъдещия политически живот на страната, би трябвало сами да се изчистят от корумпираните и некомпетентните си фрагменти, а не да чакат да гърмят кавги. Коментарът на президента идва от Египет, където той е на публично посещаване по покана на сътрудника си Абдел Фатах Ас-Сиси.

Президентът Румен Радев подсети кардиналната си позиция за това какви хора би трябвало вземат участие в българския политически живот.
Румен Радев, президент на Република България: Партиите, които желаят да видят себе си на бъдещия политически небосвод би трябвало сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни фрагменти с управнически упоритости, а не да чакат да гърмят кавги и да ги гасят с оставки.
В Кайро президентите Румен Радев и Абдел Фатах Ас-Сиси ще разясняват вероятностите за взаимни планове в областта на защитата и военната индустрия. Двамата ще обсъдят и опциите за съдействие в региона на туризма, земеделието, хранително-вкусовата индустрия, машиностроенето и високите технологии.
Румен Радев, президент на Република България: Египет има основна роля в района в битката с тероризма, проведената престъпност, радикалния ислям и незаконната миграция. Затова и съдействието с Египет е значимо за нашата национална и европейска сигурност. Египет е и най-големият наш търговско-икономически сътрудник в района на Близкия Изток и цяла Африка. Стокообменът надвиши 1 милиарда $, само че има още по-голям капацитет за развиване.
В делегацията, водена от президента Румен Радев, са включени представители на изпълнителната власт, както и предприемачи от 30 български компании.

В рамките на визитата президентът Румен Радев ще беседва с министър-председателя на Египет, както и с ръководителя на Народното събрание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР