Според президента Румен Радев ни очаква бъдещо управление от проблемни

...
Според президента Румен Радев ни очаква бъдещо управление от проблемни
Коментари Харесай

Румен Радев предупреди за бъдеще с проблемни коалиции на власт

Според президента Румен Радев ни чака бъдещо ръководство от проблематични обединения. Така президентът отговори на въпрос по какъв начин би коментирал несъгласията и неразбирателствата сред съдружните сътрудници за основаването на отряда за самозащита. Коментарът си президентът направи, откакто следи подготвителното обучение на НСО на летище "Доброслав ".
Трябва да търсим някакъв излаз от този модел на ръководство, настоя президентът и уточни, че още в зародиш на самата коалиция стартират търкания, отстъпления от изборните платформи.
Запитан дали му вдъхват доверие партиите, които ще бъдат основани до парламентарните избори, Радев означи, че по-големият въпрос е дали му вдъхва доверие държавното управление и методът на неговото ръководство. Това е настоящият въпрос и той проличава във всички кавги, които зачестявали и ставали все по-големи.
По отношение на Закона за Министерство на вътрешните работи, Радев съобщи, че всяко решение за националната сигурност траябва да се управлява с ясни критерии за успеваемост, резултатност и сигурност. Според него тези неща липсват в закона, само че своето мнение ще си изкаже по Конституция. Не стана ясно дали и президентът ще наложи несъгласие на Закона за Министерство на вътрешните работи.
На въпрос по какъв начин прави оценка решението на страната да купи част от пакета от акциите на ПИБ, Румен Радев означи, че и най-благородната цел не може да бъде оправдана с метода на своето порочно осъществяване. Особено когато страната налива нашите пари в частна банка без пояснение за финансовия дефицит и за рентабилността на това начинание, уточни президентът.
"Правителството на Борисов от дълго време дължи отговор по какъв начин и къде се харчат нашите пари. Да не забравяме, че сходна изкуствена стабилизация преди влизането във Валутния блок не постоянно води до трайни решения ", уточни Румен Радев.
По мотив формалния церемониал в Москва на 24 юни, президентът съобщи, че не желае да попадне в карантинна самоизолация.
Той няма да отиде на парада в Москва, тъй като не е получил и публично удостоверение за това, само че и тъй като графикът на президента се възнамерява в дълготраен интервал. Още от началото на годината аз съм поел ангажимент на 24 юни на интернационална конференция, на която съм патрон. Всички резервации оттова са направени и всичко е ясно. Не мога да анулира този ангажимент, разясни Радев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР