Според президента на Украйна Владимир Зеленски, сътрудниците, които са се

...
Според президента на Украйна Владимир Зеленски, сътрудниците, които са се
Коментари Харесай

Вие подписвате собствената си присъда! ВИДЕО

Според президента на Украйна Владимир Зеленски, сътрудниците, които са се поддали на предложенията на окупаторите за инсценировка на самостоятелна република в Херсон, подписват лична присъда.

Както той съобщи във видеообръщение, окупаторите на територията на Херсонска област се пробват да повторят тъжния опит от образуването на псевдорепублики и изнудват локалните водачи, оказват напън върху депутати, търсят кого да подкупят, с цел да провеждат по този начин наречения ХНР - самостоятелна република в Херсон.

" ХНР ". Същото мъртвородено като " ДНР " и " ЛНР ". Да организираме някакви " комитети " против законната власт по нашата земя. И то срещу волята на хората, които всеки ден излизат на митинг. А тези, които желаят Украйна – аз съм им признателен “, акцентира Зеленски.

В същото време Зеленски има вяра, че деятели и деятели, които не са имали волята да откажат да беседват с окупаторите и които са били изкушени от предложенията на окупаторите, подписват личната си присъда.

" След сюжета от 2014 година руснаците се пробват обезверено да провеждат подправен референдум, за основаването на една подправена национална република Херсон ", написа в Туитър посланик номер едно на Украйна Дмитро Кулеба.

" Предвид обстоятелството, че няма никаква национална поддръжка, това ще бъде режисура ", предвижда той и прикани да се наложат строги наказания против Русия, в случай че сходно нещо се случи. " Херсон ще бъде постоянно в Украйна ", добави той.

" Понастоящем нашествениците звънят на членовете на регионалния съвет, с цел да им оферират да сътрудничат и да основат самостоятелна република ", съобщи в Телеграм украинската парламентарна представителка за човешките права Людмила Денисова.

Херсон е първият огромен град, който съветските сили превзеха след нашествието в Украйна, почнала на 24 февруари.

Украинският президент Володимир Зеленски прикани украинските области, включително и Херсон, да не повтарят опита на Доецк и Луганск, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР