Според президента на УЕФА Александър Чеферин ситуацията с италианския гранд

...
Според президента на УЕФА Александър Чеферин ситуацията с италианския гранд
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА: Случаят с Милан показа, че Финансовият феърплей работи

Според президента на УЕФА Александър Чеферин обстановката с италианския гранд Милан демонстрира, че Финансовият феърплей в действителност работи. Както е известно, “росонерите” в началото бяха извадени от Лига Европа поради това предписание, само че откакто направиха нужните промени, се стигна до тяхното връщане в шампионата.

“Причината за въвеждането на Финансовия феърплей беше най-много, с цел да обезпечи финансовата непоклатимост на европейските клубове. Правилата помогнаха на доста тимове да подобрят финансовата си непоклатимост, принуждавайки ги да не харчат повече от това, което получават. Резултатът беше безспорно възстановяване на положението на европейския футбол. Сега е времето да създадем идната стъпка, поради което неотдавна направихме разпоредбите по-строги. Така увеличихме прозрачността на клубовете, които би трябвало да разгласяват финансовата си информация, в това число заплащанията към сътрудниците.
#UEFA President Aleksander Ceferin maintains the #ACMilan situation " proves Financial Fair Play works " and called for new #SerieA stadiums https://t.co/3QHEX9HiB2 #FFP pic.twitter.com/QLwbiUWonM
— footballitalia (@footballitalia) August 18, 2018

Трансферите ще са по-прозрачни и мога да уверя, че всеки клуб ще бъде съден по идентичен аршин. Убеден съм, че това е нова стъпка в вярната посока за обезпечаването на финансова непоклатимост в европейския футбол. Системата е самостоятелна и считам, че всички би трябвало да оценят обстоятелството, че казусът с Милан потвърди, че Финансовият феърплей работи”, съобщи Чеферин в изявление за “Кориере дело спорт”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР