Според президента на Турският Реджеп Тайип Ердоган НАТО не подкрепя

...
Според президента на Турският Реджеп Тайип Ердоган НАТО не подкрепя
Коментари Харесай

Ердоган скочи на НАТО: Не ни подкрепят в борбата с тероризма

Според президента на Турският Реджеп Тайип Ердоган НАТО не поддържа страната му в битката против тероризма.

Ердоган съобщи пред публицисти: "За нас е извънредно значимо страните от НАТО да вървят в нашата посока. Ние отдаваме огромно значение на срещата на върха на Алианса на 3-4 декември в Лондон. Когато НАТО оставя своя съдружник да се бори самичък с тероризма, това не може да бъде обяснено ". Това се случи малко преди да замине за Съединени американски щати за среща на 12-13 ноември.

Ердоган: Турската войска няма да напусне Сирия преди останалите

Турският президент упреква Съединени американски щати, че са изпратили над 30 000 камиона на сирийските кюрдски сили за самоотбрана. Според страната му Турция това е терористична организация.

Съединените щати и Турция обявиха на 17 октомври, че са се споразумели да прекратят военната интервенция на Анкара за 120 часа и да изтеглят кюрдските формирования от 30-километровата буферна зона на турско-сирийската граница, която Анкара възнамеряваше да управлява независимо.

Ердоган: Преговорите с Русия за Сирия ще продължат

По-късно Ердоган съобщи, че Съединени американски щати не са изпълнили напълно своите отговорности към Турция по сирийските съглашения и Анкара не е подготвена на взаимни отстъпки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР