Според президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски България ни

...
Според президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски България ни
Коментари Харесай

Скопският в. Вечер: Не само Гоце и Яне, взеха ни и президента

Според президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски " България ни е измъкнала от тотална изолираност, а Никола Груевски е възстановил най-мрачната антибългарска агитация на някогашна Югославия ", написа скопският вестник " Вечер " под заглавие " Не единствено Гоце и Яне, взеха ни и президента ", предава Българска телеграфна агенция.

" Исторически абсурд бе наследникът на ВМРО-ДПМНЕ да се усеща по-близък до Белград вместо до София. Липсата на пътна инфраструктура сред София и Скопие ни пречи да излезем от тази мъгла и да осъзнаем, и осмислим историческите обстоятелства. В Скопие има десетки сръбски медии и нула български. Не желая и да слушам за някаква 4-та Югославия. На този стадий " дребният Шенген " е в структурна беззащитност ".

Това са единствено част от посланията на президента Стево Пендаровски в изявление за българската организация БГНЕС, отбелязва скопският вестник. Пендаровски показва, че не приема самодейността за " мини Шенген ", в случай че тя е отплата или опция за участие в Европейски Съюз. " Мини Шенген " има структурни недостатъци и не би трябвало да бъде нова Югославия ", декларирал Пендаровски в изявлението.

" Надяваме се, че ще забележим Република Северна Македония както в НАТО, по този начин и в Европейския съюз, и работим за това ". Тези думи на българския министър председател Бойко Борисов цитира в. " Слободен щемпел " по отношение на изказването на президента на Северна Македония. Според Борисов оценката на Пендаровски за политиката на София към Скопие е като получена най-хубава оценка от " Стандард енд Пуърс ". Вестникът отбелязва, че тези дни " Стандард енд Пуърс " е вдигнала кредитния рейтинг на България, който сега е най-голям измежду балканските страни.

" Независен весник " оповестява, че преди няколко дни се е случила " хибридна офанзива " против кабинета на премиера Зоран Заев от лица, които се показали като Грета Тунберг и нейния баща. Това е декларирал съветникът на премиера за връзки с обществеността Мариан Забърчанец.

Той заяви, че манипулаторите съумели посредством публично искане до македонското дипломатическо посланичество да насрочат и осъществят телефонен диалог с премиера Заев, представяйки се за Грета Тунберг и нейния татко. Забърчанец съобщи на конференция, отдадена на електронното общество, че министър председателят в точния момент се усъмнил в самоличността на събеседничката, само че, въпреки всичко, диалогът бил воден до дъно, с цел да се потвърдят подозренията. Веднага след приключения диалог направихме всички инспекции за потвърждаване на самоличността на събеседниците и през днешния ден сигурно можем да кажем, че разкрихме хибридно нахлуване против кабинета на премиера, сподели Забърчанец. Той уточни, че след разкритието те са влезнали в контакт със фамилията на Грета и са ги уведомили за всички елементи. Информирахме ги, че ще съобщим това обществено, а от там получихме отговор, че те са доста разтревожени от сходни новини, че ще оповестят за злоупотребата на виновните институции и са доста признателни, че са били осведомени за тази корист, написа " Независен весник ".

Според Забърчанец този случай на хибридно нахлуване е доста по-изтънчен от случая с съветските шегаджии, само че деликатната връзка е направила допустимо той да бъде оголен и изобличен.

Това лято бе обявено, че Заев е цел на съветски шегаджии, които разговаряли с него няколко пъти, представяйки се за някогашния украински президент Петро Порошенко и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, напомня " Независен весник ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР