Според преценки на американското Министерство на отбраната настъплението на руските

...
Според преценки на американското Министерство на отбраната настъплението на руските
Коментари Харесай

Решаващи часове за Украйна. Настъплението на руските войски буксува, твърдят САЩ.

Според преценки на американското Министерство на защитата настъплението на съветските войски среща яростна опозиция от страна на украинците. " Украинците се съпротивляват. Това е героично, това е вдъхновяващо и целият свят го вижда ", съобщи почитан чиновник на министерството пред публицисти.

Киев е на ръба на филантропична злополука

В същото време кметът на украинската столица Виталий Кличко предизвести, че Киев е изправен пред филантропична злополука. В жилищата към момента има вода, ток и отопление, само че защото инфраструктурата е разрушена, не могат да бъдат доставяни лекарства и хранителни артикули, съобщи Кличко. Според сведения на американския тръст " Maxar ", който се е специализирал в правенето на сателитни фотоси с доста високо качество, оповестява, че към Киев се придвижва километричен съветски ескорт, състоящ се от войски, танкове и други транспортни средства.

Украйна приказва за 4500 убити съветски бойци

Според данни от Украйна в Киев до момента са били убити девет цивилни жители, измежду които и едно дете. В цялата страна са били убити 352 цивилни жители, включително и 14 деца. Близо 1700 са ранените, измежду тях и 116 деца. За пръв път за жертви и ранени призна и съветското Министерство на защитата, без обаче да посочва съответни цифри. Според данни на украинската войска от началото на войната до момента са били убити към 4500 съветски бойци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР