Според премиера на България - Бойко Боисов, журналиситте са като

...
Според премиера на България - Бойко Боисов, журналиситте са като
Коментари Харесай

Когато журналистките станаха мисирки

Според премиера на България - Бойко Боисов, журналиситте са като пуйки

© Иван Григоров " И ето вие като някакви мисирки тичате " - изразът е на премиера Бойко Борисов, целящ да окачестви преследващите го журналистки, които напористо една след друга го нападат с въпросите си (мисирка е диалектна дума за пуйка - бел. ред.) Нещо повече, той даже реши да имитира крякането им - " Льо-льо-льо.. ". Това въпреки всичко провокира реакцията на журналистките: " Не е редно да ни квалифицирате по този начин, ние не ви квалифицираме... "

Минути по-късно Борисов с тънка иронична усмивка на два пъти се извини на медиите. " Искам да се извиня, това с мисирките беше прекомерно ", сподели той. Но не пропусна още веднъж да изимитира звуците, които издават журналистките, и продължи. " Нека да си извадим извода и една по една да ми задавате въпроси... аз се стресирам и стартирам да не мога да отговоря вярно... не ме стресирайте ", завърши тематиката министър председателят.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Действието се разви, когато министър-председателят отиде да ревизира по какъв начин върви построяването на водопроводната връзка сред Мало Бучино и Перник, а по-късно остана да дава отговор на журналистически въпроси. Докато разясняваше обръщението на президента Румен Радев към народа и сваленото доверие към държавното управление, той употребява сравнението с мисирките. Трябва да се каже, че реакцията на журналистките беше по-скоро сервилна, в сравнение с гневна.

" 24 часа " описа, че думата мисирка има отрицателна конотация в България, само че съгласно ацтеките приемали пуйката за въплъщение на божествата. " Да, названието не е изключително ласкаво, само че пък стабилно е заседнало в речника на Борисов ", оправдава сравнението вестникът и добавя, че преди 5 години той отново е оприличил агресивността на журналистките " като тази на пуйки ": " Съседът ми там има едни пуйки, тъкмо по същия метод звучат. Не ви наскърбявам, че сте пуйки. Просто и вие като тях " прлю-прлю-прлю ", изяснява той.

В коментара си по тематиката " Дневник " отбелязва, че още с влизането си в политиката премиера афишира: " Медиите можеш да ги излъжеш един-два пъти. " След това идва ерата на SMS-ите му до редакциите, за които самичък си призна: " Пращам гадни SMS-и на публицистите, само че не се карам с тях. Като се появи нелепост, се нервирам. "

Това единствено демонстрира, че времето тече, само че манталитетът и отношението към медиите на Борисов не се трансформират. То остава обичайно неприятно и присмехулно от страна на властта. Затова, несъмнено, са отговорни и публицистите, които сервилничат пред Борисов и го славословят.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР