Според предварителните резултати е очевидно, че БСП увеличи двойно подкрепата

...
Според предварителните резултати е очевидно, че БСП увеличи двойно подкрепата
Коментари Харесай

Христо Проданов: БСП увеличава двойно подкрепата си в цялата страна

Според предварителните резултати е явно, че Българска социалистическа партия усили двойно поддръжката си в цялата страна, в София в това число. Това е устойчива наклонност в последните 3 години, което демонстрира, че се движим по верния път, съобщи пред Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Христо Проданов. По думите му печеленето на доверие е сложна работа, само че левицата постепенно и последователно съумява. Той добави, че в 35 общини Българска социалистическа партия печели на 1 тур изборите, в още 55 отива на балотаж. Не на последно място, в 9 регионални града също отиваме на балотаж, което е положително показване, акцентира Проданов и добави, че Българска социалистическа партия отива на балотаж и за 9 от районните кметове в София. В доста общински препоръки Българска социалистическа партия е нараснала съществено наличието си и ще има блокираща квота, с което ще може да стопира разпродаването на общинските земи и благосъстоятелност.
На втори тур левицата ще разчита на всички, които са я подкрепили на първи тур, плюс тези, които не са излезли да гласоподават, изясни още социалистът. Хората би трябвало да осъзнаят, че колкото по-масово е гласуването, толкоз повече купеният и корпоративният избор оказват по-малка тежест върху изборните резултати, безапелационен бе той.
На въпрос за резултатите на левицата в София, Проданов отговори, че те са в две направления - за общински съветници и за кмет на София. Листата за общински съветници през 2015г. е трета по резултати, а в този момент е втора с подсилен брой общински съветници, изясни той. Според него резултатите на Мая Манолова са общ брой от всички, които я поддържат. Той акцентира, че към 50% от софиянци не са излезли да гласоподават, което демонстрира че не са удовлетворени от ръководството на града, това показват и тези, които са дали своят вот за претендентите, разнообразни от Фандъкова. Всички тези хора желаят смяна и има действителен късмет на втори тур тя да бъде реализирана, съобщи той. По думите му и във Варна левицата се е показала добре - усилва 3 пъти броя на общинските си съветници.
Резултатите в цялата страна демонстрират, че ГЕРБ се срутва съществено на доста места, НФСБ - съвсем на никое място ги няма, както и Атака, а Вътрешна македонска революционна организация имат огромен спад в поддръжката си на доста места, изясни той и добави че Народно събрание на Българска социалистическа партия ще вземе решение за идващите политически дейности на левицата.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР