Според предварителните данни на GlobalData, бизнесът с нови леки автомобили

...
Според предварителните данни на GlobalData, бизнесът с нови леки автомобили
Коментари Харесай

САЩ приключва 2023 година с ръст от 13%

Според предварителните данни на GlobalData, бизнесът с нови леки коли в Съединените Американски Щати през 2023 година се е подобрил с към 13% спрямо миналата.

Данните на организацията сочат, че през миналата календарната година, продажбите на нови леки коли са достигнали равнище от 15.6 милиона единици, като съществено " ускоряване " са получили те през последния месец на 2023-а.

През декември, в Съединени американски щати са били осъществени 1.49 млн нови леки коли, което е с 16% повече в съпоставяне със същия месец на 2022 година.

" Декември обичайно е подобаващ интервал от годината за закупуване на автомобил, защото производителите се стремят да реализират задачите си в края на годината, само че това не беше толкоз правилно през последните години на фона на лимитираните равнища на наличия ", споделят от GlobalData. " Въпреки това, със доста попълнени инвентари в промишлеността, отстъпките още веднъж бяха на дневен ред предишния месец. Потребителите, които са изчаквали, наподобява са били подготвени да се върнат още веднъж на пазара на нови коли, макар че също по този начин наподобява, че доставките към бизнес клиенти са причина за част от скока през декември ".

Очакванията на GlobalData за 2024 година са свързани с сдържан растеж на равнище от към 4% и годишен индикатор от 16.1 милиона нови продажби.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР