Според председателя на Управителния съвет на "Информационно обслужване" Михаил Константинов

...
Според председателя на Управителния съвет на "Информационно обслужване" Михаил Константинов
Коментари Харесай

Михаил Константинов: Официалните данни за избирателната активност у нас не са реалистични

Според ръководителя на Управителния съвет на "Информационно обслужване " Михаил Константинов формалните данни за изборната интензивност у нас не са реалистични.

Пред БНР Константинов сподели: "В България наличните гласоподаватели са 5, 8 млн. души да кажем, може и по-малко, а съгласно данните на ЦИК в описите има 6,3 млн. и нагоре… Тъй като гласовете от чужбина са доста малко, а там има 1 млн. гласоподаватели, е ясно, че това число е безусловно накриво. Така, че дано да не го използваме това, което е формалната данна, тя е подправена данна, а да считаме, че изборната интензивност е някъде над 30, 35, може да отиде и 40 на 100, в случай че разделим най-после с същинската база. Избирателната интензивност би трябвало да се мери с безспорни цифри, а не с проценти. 100 или 150 по-малко души ще гласоподават, а може и 200 000 по-малко от предстоящото. Очертава се някъде да гласоподават във всеки случай над 2 млн. души, което е в рамките, в които гласоподава България на европейски избори ".

Той напомни, че евроизбори у нас притеглят към 2-2,5 млн. гласоподаватели и още веднъж интензивността ще бъде в тези граници.

Крайният период на ЦИК да разгласи дефинитивни резултати от евровота след броене на всички гласове е сряда, само че още към 20 часа през днешния ден социолозите ще разгласят достоверни данни или най-малкото разпределението на мандатите, сподели още Михаил Константинов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР