Според председателя на комисията по култура и медии СЕМ е

...
Според председателя на комисията по култура и медии СЕМ е
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Коалицията работи добре

Според ръководителя на комисията по просвета и медии Съвет за електронни медии е непотребен регулаторен орган

"Аз също мисля, че нарастването в бюджета за просвета е малко, макар че ние сме част от ръководещата коалиция ". Това сподели в изявление за Тошко Йорданов, ръководител на парламентарната група на Има Такъв Народ и ръководител на Комисията по просвета и медии:

"Логично е да получим рецензии, изключително поради поръчките, които направихме при започване на съдружните договаряния. Уверението, което имаме, е, че когато се планува актуализация на бюджета в средата на годината, ще бъде повишен бюджетът на бранш "Култура “, т.е. там да се получи още едно нарастване. Няма смисъл да лъжем хората. В момента има пари, колкото има. Своеобразно на тези пари има направени избрани разпределения. Между двете четения на бюджета, ще се опитаме да усъвършенстваме някои разноски и да ги пренасочим от едно място на друго, тъй като някои браншове и някои институти не са добре финансирани ".

"Хората от Българска академия на науките са си прави да желаят по-голямо финансиране за просвета, то не е разумно да се отделят толкоз малко пари за просвета ", съобщи Йорданов:

"Ние към този момент лобираме в интерес на Българска академия на науките. Професор Андрей Чорбанов, който работи в Българска академия на науките, е тъкмо от другата страна на барикадата и той интензивно лобира в тази посока. Знам, че е водил диалози с ръководителя на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански, знам, че там се работи по решение още в този момент. Не желая да се изричам неопитен в сфера, която не е моята, само че знам, че интензивно се работи в тази посока и се надявам да не се стигне до митинги ".

Председателят на Комисията по просвета и медии разяснява и изявлението на Христо Иванов, че има чувството, че ще има предварителни избори:

"Господин Христо Иванов не се слави като добра гадателка, както се изрази един път на едно присъединяване министърът на спорта, тъй че е добре човек да не се доверява на неговите чувства. Да не се връщам на това какви чувства имаше той в предния парламент, които се оказаха много голословни, да не употребя някоя по-силна дума, че сме съдружни сътрудници, тъй че не е хубаво да се има вяра на чувствата на господин Христо Иванов. Напротив - обединението работи сносно ".

"Замисляме промени в Съвет за електронни медии и сега ги обсъждаме с съдружните сътрудници, юристите работят, тъй че когато сме подготвени, ще кажем ", изясни ръководителят на Комисията по просвета и медии:

"Моето персонално мнение е, че няма потребност от Съвета за електронни медии, само че би трябвало да забележим чисто законово по какъв начин стоят нещата, най-малкото би трябвало да бъде реформиран. В момента той работи повече като политическа бухалка, в сравнение с като регулаторен орган ".

.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР