Според председателя на Демократичен съюз в Република Северна Македония Павле

...
Според председателя на Демократичен съюз в Република Северна Македония Павле
Коментари Харесай

Депутат от РСМ: Когато България впише в Конституцията си македонците, тогава и ние българите


Според ръководителя на Демократичен съюз в Република Северна Македония Павле Траянов няма спор дали хърватите и черногорците би трябвало да бъдат включени в конституцията, противоречиво е обаче вписването на българите, поради поставеното изискване и изнудване. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 655
„ Моята партия е на позиция, че в случай че подкрепим промени в Конституцията, те би трябвало да са на правилото на взаимност, т.е. да се признаят правата и на македонците в България. Вероятно задачата на България е да покаже, че има българи в (Република Северна) Македония. Не желая да употребявам тази дума – побългаряване. Вероятно ще стартират конституционни промени, само че този развой ще бъде сложен и комплициран “, разяснява Траянов на конференция в Народното събрание в Скопие.

Лидерът на Демократичния съюз и единствен народен представител на партията в Народното събрание в Северна Македония има " съществени запаси " към претенции от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ референдум, тъй като в Народното събрание няма консенсус по тематиката, а и въпросът за възможния референдум към момента не е конкретизиран. 

Демократичният съюз е съдружен сътрудник на ръководещите от СДСМ, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР