Според предлагания нов модел от Министерството на здравеопазването, размерът на

...
Според предлагания нов модел от Министерството на здравеопазването, размерът на
Коментари Харесай

Нов здравен модел ще има само след политически консенсус

Според предлагания нов модел от Министерството на здравеопазването, размерът на здравната вноска ще се резервира, само че ще се насочва към определен от пациента фонд.

"Нов здравен модел ще бъде въведен едвам след постигането на политически консенсус ", разгласи здравният министър Кирил Ананиев, представен от Българска национална телевизия.

Ананиев акцентира, препоръчаната нова скица за здравноосигуряване планува демонополизация на Националната здравноосигурителна каса и лицензирането на частни фондове, които да ръководят парите за опазване на здравето.

Всеки пациент ще има право самичък да избере фонда, който ще ръководи парите му за опазване на здравето. Министерството не планува увеличение на здравните вноски. Както и до момента те ще се събират от Националната организация за приходите. В взаимозависимост от определения фонд, съответната сума ще се трансферира към него като се умножава с коефициент.

"Новият модел ще може да влезе в действие във финансовата година, когато бъде лицензиран първият фонд ", изясни още Ананиев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР