Според православните канони е решено, мъртвите да се погребат на

...
Според православните канони е решено, мъртвите да се погребат на
Коментари Харесай

Ето Защо Мъртвите Трябва Да Се Погребат На Третия Ден След Смъртта - Всичко, Което Трябва Да Се Знае

Според православните догми е решено, мъртвите да се погребат на третия ден след гибелта им.

Защо три дни?

В петък Исус умира, възкръсва в неделя. Следователно 3 дни. Следващият каноните християнин би трябвало да знае, че до третия ден душата е на земята, а от 3-тия до 9-тия ден на душата се демонстрира задгробния живот.

Според светите отци, в продължение на три дни душата на умрелия е наоколо до тялото му. Ако погребем тялото, душата няма да има къде да отиде. През този интервал, сред тялото и душата продължава да съществува връзката, която никога не може да бъде премахвана. Душата в последните три дни би трябвало да бъде вкъщи си измежду близки и другари.

Но от 9-ия ден от тежкият период стартира да тече за душата на умрелия. Тя минава през тествания, в които признава всичките си грехове. В интервала от 9-ти до 40-ия ден на роднините предлагаме да се молят за умрелите, написа " за дамата ". На 40-ия ден душата е предадена на съдът Божий, който дефинира мястото, където да отиде. За предпочитане е на 3-ти, 9-ти и 40-ти дни да се прави панихида.

СЪВЕТ

След гибелта на близкия и до 9-ия ден, роднините на покойника би трябвало да се въздържат от занимания. Дори и в случай че в този интервал се възнамерява женитба или кръщене, е по-добре да се отсрочи.

Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР