Според правосъдния министър липсата на взето решение може да доведе

...
Според правосъдния министър липсата на взето решение може да доведе
Коментари Харесай

Министър Славов ще оспори пред съда отказ на ВСС да назначи Талева за сигнала срещу Сарафов

Според правосъдния министър неналичието на взето решение може да докара до подозрения в самия механизъм, по тази причина е значимо да се извършват законоустановените функционалности. Той добави, че назначението на арбитър за проверяващ прокурор не би трябвало да се обвързва с процедурата по следствие и нейното преустановяване. Обясни, че решение би трябвало да бъде взето допустимо най-бързо.

 

" Самото предопределение е краткотрайно. В момента, в който се извърши смяната в Конституцията, тогава ще се избере нов претендент ", изясни Славов пред Българската национална телевизия. 

 

Припомняме, че през вчерашния ден Прокурорската гилдия към Висш съдебен съвет отсрочи решението, с което Талева трябваше да бъде назначена за проверяващ по сигнала против изпълняващия длъжността основен прокурор Борислав Боби Сарафов с претекст, че би трябвало да се изчака решението на Конституционния съд по измененията в Наказателно-процесуален кодекс и Закона за правосъдната власт, оспорени от отстранения от поста обвинител №1 Иван Гешев. 

 

Талева бе определена на инцидентен принцип предходната седмица от лист с общо 22-ма съдии. По закон сигналите против шефа на държавното обвиняване или негов заместител се проверяват от особено назначен за задачата арбитър, който се назначава за прокурор от Висшия правосъден съвет (ВСС).

 

Славов чака решението да бъде взето идната седмица.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР