Според правилата на Facebook само лица над 13-годишна възраст имат

...
Според правилата на Facebook само лица над 13-годишна възраст имат
Коментари Харесай

Създадоха Facebook за деца

Според разпоредбите на Фейсбук единствено лица над 13-годишна възраст имат право да си основават профили. В реалност обаче над 20 милиона деца на по-малко от тези години употребяват мрежата.

Затова Фейсбук пусна първото си приложение, предопределено за младите консуматори. Това е мрежа, която се нуждае от утвърждението на родителите преди приложимост и компанията дава обещание, че няма да се употребява за реклами, написа Военновъздушни сили.

Messenger Kids е опростена, олекотена версия, спрямо приложението за изпращане на известия на Фейсбук, предопределено за хората над 13 години.

Ако две деца желаят да са другари в Messenger Kids, това другарство би трябвало да бъде утвърдено от родител на всяко от децата. След като бъде доказано, че е безвредно, приятелите могат да се включват във видео чат онлайн и да си изпращат фотоси и текстове.

Ще има също „ библиотека от ориентирани към децата и особено подбрани GIF-ове, рамки, стикери, маски и принадлежности за изобразяване, които ще им разрешават да украсят наличието и да показват същността си “.

Одобрени пълнолетни лица също могат да се свързват с децата посредством приложението, макар че те ще получават известията си посредством обикновено приложение Фейсбук Messenger.

Messenger Kids, несъмнено, ще събира данни: името на детето, наличието на известията и известия за всекидневно потребление на приложението. Фейсбук обаче дава обещание, че данните няма да бъдат употребявани по никакъв метод в интерес на „ пораснали “ в обществената мрежа.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР