Според ПП президентът Румен Радев е направил странно тълкуване на

...
Според ПП президентът Румен Радев е направил странно тълкуване на
Коментари Харесай

ПП отново тълкуват Конституцията: Радев трябвало да ги покани, когато на тях им е удобно

Според Политическа партия президентът Румен Радев е направил „ необичайно пояснение на Конституцията “, тъй като в нея категорично се споделя, че мандатът се връчва „ след съвещания с парламентарните групи “.

Припомняме, че администрацията на „ Дондуков “ 2 насрочи часове за съвещания, на които 2 от 7 групи не се явиха. Въпреки това екипът на Радев одобри конституционната процедура за приключена, с което са съгласи и водещите специалисти по конституционно право.

„ Такива съвещания не бяха извършени с всички парламентарни групи и то с две от най-големите “, предлага различно тълкувание Милен Матеев от Политическа партия, някогашен нотариус и арбитър, който „ Промяната “ направиха ръководител на Комисията по конституционни и правни въпроси в Народното събрание.

„ Като приказваме за съвещания, приказваме за разговор. Дните и часовете на президента в действителност не са написани в Конституцията, тъй че тези съвещания могат да се проведат в ден и час, комфортен за всяка една парламентарна група “, счита юристът.

Повечето му сътрудници обаче се сплотяват към тезата, че неналичието на период допуска незабавно или просто при първа комфортна опция. Тълкуванието на Политическа партия, че би трябвало да е „ когато им е комфортно “ отваря врата за съзнателно бавене. При друга обстановка да вземем за пример опозицията може с месеци да се крие от консултациите, с цел да саботира сформирането на кабинет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР