Според последното проучване на компания Kantar Emor, 57% от хората

...
Според последното проучване на компания Kantar Emor, 57% от хората
Коментари Харесай

57% от жителите на Естония подкрепят строителството на АЕЦ от ново поколение

Според последното изследване на компания Kantar Emor, 57% от хората в Естония поддържат или са склонни да поддържат опцията за потребление на дребна АЕЦ от ново потомство за обезпечаване на електроснабдяването на страната. Резултатите от допитването демонстрират, че потреблението на атомна сила се поддържа от 27% от респондентите, по-скоро поддържат – 30%, срещу са 14%, а по-скоро срещу – също 14%.

Проучването е извършено по поръчка на компанията Fermi Energia, която възнамерява да построи АЕЦ от ново потомство с дребен модулен реактор в Естония. В съпоставяне с резултатите от предходното изследване, извършено през януари 2021 година, процентът на тези, които са „ за “ атомната енергетика, се усилва от 54% на 57%.

По думите на Калев Каллеметс от Fermi Energia, поддръжката за потребление на атомната сила последователно нараства по целия свят. Все по-видимите последици от изменението на климата и високите цени на електрическата енергия карат хората на обръщат внимание на въглеродно неутрални източници като атомната сила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР