Според последното проучване на Евробарометър, проведено от Европейския парламент, 81%

...
Според последното проучване на Евробарометър, проведено от Европейския парламент, 81%
Коментари Харесай

Настоящата геополитическа обстановка подчертава значението на предстоящите европейски избори

Според последното изследване на Евробарометър, извършено от Европейския парламент, 81% от европейците считат, че в настоящата геополитическа конюнктура е още по-важно да вземат участие в гласуването . Тази възходяща угриженост идва в миг на световни провокации и промени, които изискват деен цивилен ангажимент и присъединяване.

Данните от изследването демонстрират, че 60% от европейците са изразили интерес към идните избори , което е с 11 процентни пункта повече в съпоставяне със същия интервал през 2019 година. Осведомеността и готовността да се гласоподава също са нарастнали, като 71% от интервюираните показват , че евентуално ще вземат участие в гласуването.

Европейците насочват вниманието си към въпросите на защитата и сигурността . Този приоритет се усилва, а в девет страни членки той е посочен като главен в предизборната акция. Важни тематики остават битката против бедността и общественото изключване, както и публичното опазване на здравето .

Има обилни разлики в интереса и упованията към изборите в другите европейски страни. В България процентът на заинтригуваните е по-нисък в съпоставяне със междинното за Европейски Съюз, което акцентира разнообразието в политическата и обществена динамичност в другите страни.

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола приканва жителите да вземат участие интензивно в изборите :

„ Европейците би трябвало да осъзнаят, че залозите са високи и че интензивността им на изборните урни е сериозно значима. Предстои ни да укрепим основите на европейската народна власт и да оформим бъдещето на нашия континент. “

Екзотична догадка от Александър Симов: Атаката на Иран против Израел е директна интервенция в американските избори

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР