Според последния индекс на инвестиционна привлекателност на Knight Frank, цените

...
Според последния индекс на инвестиционна привлекателност на Knight Frank, цените
Коментари Харесай

Най-лошите класически коли, които не трябва да купувате при никакви обстоятелства

Според последния показател на капиталова прелест на Knight Frank, цените на класическите коли са се повишили с 3% за година и със 164% за 10 години. Това надалеч не е най-хубавата инвестиция, защото цената на колекционерско уиски за същия интервал е скочила с 428 %.

Междувременно класическите колите не престават интензивно да се продават и купуват. Въпреки това, колкото по-ниска е цената на една класика, толкоз по-голям е шансът да получите артикул с ниско качество. В листата, който ви демонстрираме са включени 10 автомобила, които не се предлагат за покупка.

Първото място е за Pontiac Fiero. Спортната кола е създавана единствено пет години и е продадена в 370 хиляди копия. Моделът наподобява добре, софтуерно подобаващ на времето си, само че ранните екземпляри постоянно свършваха с изгорели мотори заради индустриален недостатък. General Motors даже разгласи всеобщо евакуиране, макар че това не избави Fiero.

Освен това специалистите не са въодушевени от покупка на AMC Gremlin (1974). Наричат ​​дизайна на субкомпактната кола " противен ", а качеството на возене - искрено едва.

Също по този начин не се предлага закупуването на Triumph TR7 (1978), който се отличава с мотор с ниска мощ (атмосферен 2.0, 87 к.с., 137 Нм) и с ниско качество, както и роудстърът Triumph Spitfire 1500, характеризиращ се със същите проблеми.

Придобиването на Ford Pinto също не е целесъобразно. Моделът беше изтеглен два месеца след старта на продажбите поради проблем с педала на газта, само че най-лошото е, че незащитеният му контейнер за гориво можеше да избухне по време на случай.

Друг автомобил, роудстърът Cadillac Allante от 1987 година, ще бъде запомнен с извънредно слабата си динамичност, неприятни спирачки и течащ покрив.

В Mazda RX-7 (1982 г.) моторът постоянно се поврежда, а ремонтът му се трансформира в същинско главоболие за притежателите. Поради тази причина японската класика също не се предлага.

Детето на петролната рецесия от 1973 година, Ford Mustang II не е мускулеста кола и също попада в листата с непрепоръчителни за покупка класики. А Dodge Dart от 1962 година се счита за ужасно противен и в никакъв случай не е бил скъп от колекционерите.

В последна сметка първото място в листата отива при субкомпактния хечбек Chevrolet Chevette (1979). Колата се разпада още на конвейера, а ускорението ѝ до 100 км в час лишава дългите 20 секунди. От Knight Frank са безапелационни, че никой колекционер не би поискал тази кола.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР