Според последния годишен европейски доклад за качеството на водите за

...
Според последния годишен европейски доклад за качеството на водите за
Коментари Харесай

Над 85 % от местата за къпане в Европа са оценени като отлични

Според последния годишен европейски отчет за качеството на водите за къпане, малко над 85 % от следените през предходната година места в Европа са отговаряли на най-високите и най-строгите стандарти на Европейския съюз за „ чудесно “ качество. Публикуваните през днешния ден резултати дават добра визия къде би могло да има най-висококачествени води за къпане през това лято, оповестиха от пресцентъра на Европейската комисия.

Според тазгодишния отчет на Европейската комисия и Европейската организация за околна среда (ЕАОС) 95,4 % от 21 831-те места за къпане, следени в 28-те страни — членки на Европейски Съюз, са отговаряли на минималните условия за качество според разпоредбите на Европейски Съюз. Освен това в отчета бяха включени и 300 места за къпане, следени в Албания и Швейцария.

През 2018 година 301 (или 1,3 %) от всички места за къпане в Европейски Съюз, Албания и Швейцария са оценени като места с „ неприятно “ качество на водата.

Ефективното наблюдаване и ръководство, въведени в сходство с директивата, дружно с вложенията в пречистването на градските отпадъчни води, доведоха до внезапно понижаване на каузи на нетретираните или отчасти третирани битови и промишлени боклуци, попадащи във водата. Съгласно разпоредбите на Европейски Съюз локалните органи събират през целия сезон водни проби от публично избрани места за къпане. Пробите се проучват за два типа бактерии, които демонстрират замърсяване от отпадъчни води или от добитък. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР