Според последния доклад на Центъра за Китай и глобализацията броят

...
Според последния доклад на Центъра за Китай и глобализацията броят
Коментари Харесай

Китай е третата най-популярна дестинация за обучение в света

Според последния отчет на Центъра за Китай и глобализацията броят на задграничните студенти в страната непрестанно пораства. Той бе показан в сряда в Пекин по време на срещата на върха за интернационализацията на висшето обучение, проведена взаимно от Центъра за Китай и глобализацията, Световната среща за нововъведения в образованието и Института за интернационално обучение.

В отчета се показва, че с изключение на англоезичните страни, които към момента са измежду най-привлекателните за студентите, други страни, като Китай и Русия, също интензивно работят в тази сфера. В момента 10% от задграничните студенти в света се образоват в Китай, което подрежда страната на трето място в света.

Китай предлага разнообразни стипендии и стажове, с цел да притегли повече младежи от чужбина. През 2012 година страната си сложи за цел до 2020 година да одобри 500 000 задгранични студента на всички университетски равнища. Последният учебен проект на държавното управление също показва пътна карта за бъдещото отваряне на просветителния бранш посредством поощряване на интернационалния продан и съдействие.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР