Според последните твърдения на учените от БАН, ракията имала много

...
Според последните твърдения на учените от БАН, ракията имала много
Коментари Харесай

Учени от БАН категорични: Пийте редовно ракия, за да сте здрави - ДОКАЗАТЕЛСТВА И РЕЦЕПТИ

Според последните изказвания на учените от Българска академия на науките, ракията имала доста потребни за здравето свойства. Тя била изключително потребна за метаболизма, откакто съставките на напитката забързват храносмилането и подтикват отделянето на храносмилателни сокове и ензими, които спомагат за по-добро асимилиране на питателните съставки, написа "Стандарт ".

Ако пиете по 50-70 грама ракия всяка вечер, ще забравите за всевъзможни стомашни проблеми и ще можете да поддържате оптимално тегло.

За лекуване на бронхит, можете да си извършите елементарно у дома неповторима настойка, която се състои от 1/2 л ракия, 10 счукани зърна карамфил, 10 гр. стрита здравна дъвка, 5 гр. нишадър и 5 гр. боров терпентин.

Английски учени посегнаха на българските кисело зеле и мляко - били доста нездравословни

Всички тези съставки се смесват извънредно добре и оставяте да престои 10 дни на мрачно и хладно място. След като мине този интервал, сместа се прецежда и се приема по 1 с.л. всеки ден, към 30 минути преди храненията.

При простудни болести, по-възрастните от вас несъмнено помнят по какъв начин нашите баби и дядовци са си правели домашни лекове за масажи. В към 200 мл ракия се разтварят 2 аспирина. С по този начин направената примес се обтрива цялото тяло, като авансово се разтрива с вълнен парцал за сгряване.

Гастроентеролог шокира: Алкохолът има и удобно въздействие върху индивида

В някои райони на страната вместо аспирините са разтваря в ракията 30 гр. изсъхнал камфор. След като се направи разтривката, пациентът би трябвало обезателно да легне и да бъде увит с вълнени одеяла, с цел да може да се изпоти.

Ракията е извънредно добър асистент в битката с язвата

За нейното лекуване се подготвя запарка от 4 с.л. цвят от звъниче или жълт кантарион, които се накисват в 1 литър ракия. След 7 дни отварата се прецежда и се приема по 30 мл на гладно, преди всяко хранене.

Ракията оказва помощ доста и в битката с подлото заболяване подагра

За задачата се прави разтвор от 1/2 л ракия, в която се разтварят 10 гр. зърна карамфил.
След като се разтворят добре съставките, всяка вечер, преди лягане, би трябвало да си вършиме компреси на болното място.

Напитката също по този начин води сполучливи борби и със зъбобола, както и при лекуване на неплодородие.

Така, че пийте ракия! Или както се споделя по рекламите - консумирайте на драго сърце и мярка.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР