Според последните социологически данни, в надпреварата водят кандидатите на управляващата

...
Според последните социологически данни, в надпреварата водят кандидатите на управляващата
Коментари Харесай

Местни избори се провеждат в Полша

Според последните социологически данни, в конкуренцията водят претендентите на ръководещата партия " Право и правдивост ". Според политолози вотът ще бъде тест за европейската еднаквост на Полша.

Опатов е следващата спирка на министър-председателя Матеуш Моравецки от пропагандната му обиколка, преди локалните избори в неделя. Според последните социологически проучвания за претендентите на ръководещата " Право и правдивост ", от която е и Моравецки, се чака да гласоподават към 37%. А за опозиционната " Гражданската коалиция ", която сплотява някогашната ръководеща " Гражданска пратформа " и Модерната партия - близо 25 на 100. Политическите настройки демонстрират разделянето, настанило се трайно в полското общество, след началото на ръководството на " Право и правдивост ".
Грижина Земрач, гражданин на Опатов: Премиерът е младеж. Мисля, че това е прелестно ентусиазъм за младежите да не се местят в чужбина, тъй като ги съставлява различен младеж.Войчех Якубчек, гражданин на Опатов: " Обезкуражен съм от това, че зад премиера имаше хора с банери - това значи, че всичко е нагласено... "
Според анализатори констервативната ръководеща партия прави изострен десен завой. Спорна правосъдна промяна, която Брюксел остро подлага на критика, възбрана за абортите и ин витро оплождането, доста по-консервативни обучение и просвета - това в резюме е платформата на " Право и правдивост ". На това опозицията опълчва апели за приемливост, проевропейска и отворена към хората политика. Вотът ще се отрази на Европейските избори и на общите избори в Полша следващата година, безапелационни са политолози, а по кой път ще изберат да тръгнат полските райони, ще стане ясно напълно скоро.
 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Czarek Sokolowski
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР