Според последните проучвания има тясна връзка между успехите на работното

...
Според последните проучвания има тясна връзка между успехите на работното
Коментари Харесай

Доказаха: Повече премии и повишения - по-добро здраве!

Според последните изследвания има тясна връзка сред триумфите на работното ни място и сърдечното здраве.

Внимание, натовареното всекидневие в работата може мощно да повреди вашето здраве! Това изказване не е шокиращо за никого за от нас нито е артикул на ново проучване. Интересен е обаче въпросът дали позитивната работна конюнктура би имала противоположния резултат. Според The Guardian и проучването на двама икономисти отговорът на този въпрос е ДА!

В проучването са взели присъединяване 4 700 лондончани и по-точно техните работни досиета. Чрез тях двамата икономисти са стигнали до заключението, че в фирмите с чести покачвания и награди, процентът на хора със сърдечни проблеми е с 20% по-нисък от колкото в други компании от същия отрасъл.

В научната разработка се твърди, че шефовете управляват здравето на чиновниците си повече от всеки различен фактор. Добре знае се, че физическото здраве се въздейства значително от психическото и в случай че постоянно сме подложени на напрежение, непрекъснати командировки и недоразумение на работното място, тялото ни е в непрекъснат стрес, което може да има съдбовни последици.

Предишни проучвания потвърдиха близката връзка сред обществения статус и здравето ни, само че установяването на аргументите и резултата за това се оказва сложна задача. Икономистите са раздвоени сред две теории: дали високият приход усъвършенства нашето здраве или че високият приход е в действителност разследване на по-добро физическо положение.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР