Според последните данни на университета “Джонс Хопкинс, болните от COVID-19

...
Според последните данни на университета “Джонс Хопкинс, болните от COVID-19
Коментари Харесай

Над 785 хил. са вече болните от COVID-19 по света, над 165 хил. го пребориха


Според последните данни на университета “Джонс Хопкинс ”, болните от COVID-19 по света са над 785 хиляди, излекуваните - повече от 165 хиляди, съобщи Българска национална телевизия.

Изчисленията на Световната банка демонстрират, че ще има внезапен срив на икономическия напредък на Китай, като прогнозите са за спад сред 2,3 до 6%. Освен за самата страна, това ще докара до сериозен крах на целия континент, като директно застрашени са над 11 милиона души. Последствията от пандемията ще отшумяват и след 2020. Регионът е изключително уязвим и поради комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, се споделя още в отчета на международната банка.

На този декор доста страни стягат ограниченията за битка с разпространяването на ковид, като тук-там това се прави до края на май.

В Италия изключителното състояние е удължено до 12 април - когато е католическият Великден. Надеждите са, че до дни страната, която е най-засегната от вируса в Европа, ще доближи пика на епидемията и ще стартира забавянето й. Днес знамената в Италия ще бъдат свалени на половина в символ на респект към жертвите на COVID-19.

И във Франция чакат пикът на заболяването до дни. Междувремeнно популацията се тества интензивно. Клиника е превърната в специaлизиран център, в който искащите се изследват за COVID-19. Около 80 % са позитивни.

В Испания - втората най-засегната на Стария континент страна, от през вчерашния ден се следи лек спад на заболеваемостта.

Отвъд Океана - в Съединени американски щати случаите на болни от COVID-19 се усилват, само че президентът Доналд Тръмп е уверен, че страната е в добра форма и ще се оправи със комплицираната обстановка, той обаче не изключи стягане на рестриктивните ограничения.

А лекарите са шокирани от провалите, които COVID-19 нанася върху пациентите, фамилиите и медицинския личен състав. Като имат поради не толкоз физическите, колкото психическите измерения.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР