Според последни изследвания болката в гърба е една от най-честите

...
Според последни изследвания болката в гърба е една от най-честите
Коментари Харесай

Уникален за България тренажор във Варна спасява пациенти от операция на гръбнака

Според последни проучвания болката в гърба е една от най-честите аргументи за посещаване при ортопед, невролог или неврохирург. Този проблем визира над 70 % от хората в избран миг от техния живот, най-често след навършване на 40-годишна възраст.

Единствено в България във варненски медицински център работят с тренажор за така наречен суха екстензия на гръбначния дирек, оповестява Агенция "Булфото ".

Dr. Spine е рехабилитационен тренажор без аналог в България, който може да реши болката в гърба и кръста без хирургическа интервенция. Процедурите с Dr. Spine (spine – гръбнак) сполучливо отстраняват болки в гърба, врата и гръдния панер – болки, които са резултат от проблеми с гръбнака. Рехабилитационният тренажор разрешава разпъване на гръбнака с амплитуда на придвижванията, подбрани самостоятелно за всеки пациент въз основата на данни от специфична таблица.

Спасиха крайници на млад мъж с Бехтерев след 3D интервенция

Полезният резултат е в освобождението на статичния напън върху гръбначния дирек и ставите посредством пасивно, прецизно дозирано, физическо упражнение на мускулите на гърба. Курсът на лекуване възвръща естествената физиология на мускулите, а в резултат на придвижването се натрупва и мускулна маса. Резултатът е възобновена естествена функционалност на гръбнака, което усъвършенства качеството на живот и работоспособността.

Тренажорът Dr. Spine дава опция да се оправим със болести на гръбначния дирек, като Радикулоневрит, Хронична лумбалгия, Спондилоза, Спондилоартроза, Дискова протрузия, Сколиоза, даже дискова херния и други увреждания на междупрешленни дискове, след направено проучване с Компютърна томография /скенер/, Ядрено-магнитен резонанс или Рентгенографии /рентгенови снимки/. Курсът на възобновяване с процедури може да лекува дискова херния до 12 мм без медикаменти и хирургическа интервенция.

Хирурзи от ВМА и Франция учат сътрудници на тазобедрено ендопротезиране

Dr.Spine може да се ползва доста сполучливо за сеанси даже на деца и е изключително ефикасен при доста постоянно срещаното гръбначно деформиране при учениците. Тренировките с тренажора обезпечават релаксиращ резултат върху гръбнака и също така са приятни. Една процедура с Dr. Spine се равнява на 5 км пламенно плуване. Много се предлага и на професионални спортисти /футболисти, баскетболисти, волейболисти, хандбалисти и др./ за рехабилитация на гръбначния дирек.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР