Според последни изследвания болката в гърба е една от най-честите

Според последни изследвания болката в гърба е една от най-честите ...

Уникален за България тренажор във Варна спасява пациенти от операция на гръбнака.


Според последни изследвания болката в гърба е една от най-честите причини за посещение при ортопед, невролог или неврохирург. Този проблем засяга над 70 процента от хората в определен момент от техния живот, най-често след навършване на 40-годишна възраст.

Единствено в България във варненски медицински център работят с тренажор за т.нар. суха екстензия на гръбначния стълб, съобщава Агенция "Булфото".

Dr. Spine е рехабилитационен тренажор без аналог в България, който може да реши болката в гърба и кръста без хирургическа намеса. Процедурите с Dr. Spine (spine – гръбнак) успешно премахват болки в гърба, врата и гръдния кош – болки, които са резултат от проблеми с гръбнака. Рехабилитационният тренажор позволява разтягане на гръбнака с амплитуда на движенията, подбрани индивидуално за всеки пациент на базата на данни от специална таблица.

Спасиха крака на млад мъж с Бехтерев след 3D операция

Полезният ефект е в освобождаването на статичния натиск върху гръбначния стълб и ставите чрез пасивно, стриктно дозирано, физическо упражнение на мускулите на гърба. Курсът на лечение възстановява естествената физиология на мускулите, а в следствие на движението се натрупва и мускулна маса. Резултатът е възстановена естествена функция на гръбнака, което подобрява качеството на живот и работоспособността.

Тренажорът Dr. Spine дава възможност да се справим със заболявания на гръбначния стълб, като Радикулоневрит, Хронична лумбалгия, Спондилоза, Спондилоартроза, Дискова протрузия, Сколиоза, дори дискова херния и други увреждания на междупрешленни дискове, след направено изследване с Компютърна томография /скенер/, Ядрено-магнитен резонанс или Рентгенографии /рентгенови снимки/. Курсът на възстановяване с процедури може да лекува дискова херния до 12 мм без лекарства и хирургическа намеса.

Хирурзи от ВМА и Франция учат колеги на тазобедрено ендопротезиране

Dr.Spine може да се прилага много успешно за сеанси дори на деца и е особено ефективен при много често срещаното гръбначно изкривяване при учениците. Тренировките с тренажора осигуряват релаксиращ ефект върху гръбнака и освен това са приятни. Една процедура с Dr. Spine се равнява на 5 км енергично плуване. Много се препоръчва и на професионални спортисти /футболисти, баскетболисти, волейболисти, хандбалисти и др./ за рехабилитация на гръбначния стълб.

Източник: novini.bg