Според последни данни на Евростат българската минимална заплата е най-ниската

...
Според последни данни на Евростат българската минимална заплата е най-ниската
Коментари Харесай

Владо Каролев: Гоним европейците по доходи от 2000 г.

Според последни данни на Евростат българската минимална заплата е най-ниската в целия Европейски съюз, а почасовото възнаграждение у нас е над 4 пъти по-малко от страните в общността.

По този мотив Владимир Каролев съобщи,че наклонността в областта на приходите е България след 2000 година да настига средноевропейските приходи.

"Ускоряването на растежа в заплатите е съществено в последните 4 години. Ясно е, че скоро няма да стигнем европейските приходи, само че въпросът е дали вървим в вярната посока. Според мен се движим добре ", означи икономистът пред телевизия "България он ер ".

Каролев е безапелационен, че минималната работна заплата е извънредно ниска за столицата, само че в това време тези пари за хората от някое село са предостатъчни.

"Има 6 страни, в които няма минимална работна заплата. Една от тях е Швейцария. Не е водещ фактор цената ѝ за положението на финансовия ни пазар. По-добре е да се направи диференцирана заплата, тъй като много постоянно на хората се заплаща на ръка. Реално качване на приходите има, само че са нужни по-добри технологии и по-добро обучение ", приключи Владимир Каролев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР