Според последни данни 30% от българите и половината от децата

...
Според последни данни 30% от българите и половината от децата
Коментари Харесай

Пет знака, че алергията ти всъщност не е алергия

Според последни данни 30% от българите и половината от децата страдат от алергии. Въпреки това мъчно е да се разграничат алергичните признаци от тези на други болести.

Ако постоянно предполагаш, че „ уши, нос, гърло “ болежки са свързани със сезонната ти алергия, може да пренебрегваш някоя друга, по-тежка диагноза. (От друга страна, нелекуваните алергии могат да ти докарат хронични синусни инфекции, възпаления на ушите, усложнения със съня и астма - тъй че би трябвало постоянно да преценяваш всичките си опции).

„ Лечението на алергиите е доста по-различно от това на настинките и грипа “, изяснява доктор Бет Корн, представител за Американската фондацията за битка с алергии и астма. Например, в случай че лекуваш вирусна зараза с антихистамини (редовното средство за облекчение на алергичните симптоми), допустимо е да пострадаш от странични признаци като замаяност. А това, от което в действителност се нуждаеш, е просто сироп за кашлица и нараснал банкет на течности.

За да избегнеш затруднения към приема на медикаменти, виж кои са признаците, че НЕ страдаш от алергия, а от нещо напълно друго. Важно е да правиш разликата, тъй като колкото по-рано предприемеш верните стъпки за излекуването си, толкоз по-бързо ще се вдигнеш назад на крайници.

5 сигнала, че признаците ти НЕ са провокирани от алергия

1. Имаш тресчица

Вдигането на температура е признак, който в никакъв случай не е провокиран от алергия.

2. Секретът от носа ти е зелен

Съжаляваме, че го загатваме, тъй като по никакъв начин не е прелестно. Но да, в случай че цветът на сополите ти е зелен, това е знак за зараза.

3. Чувстваш болежка в региона на бузите и зъбите

Докато алергиите могат да са причина да усещаш тежест и напрежение в зоната на синусите и слепоочията, болката в тази на бузите и даже зъбите е сигнал за възпалителна активност. А тя изисква лекуване с антибиотик, не антихистамини.

4. Кашляш... само че освен

„ Трябва да се прегледат голям брой признаци, освен един, с цел да се разграничи породената от алергия кашлица и тази, която е резултат от стичането на секрет, породен от вирус “, изяснява доктор Корн. Така че, в случай че кашляш съществено, само че имаш и други признаци, значи страдаш от освен това от алергия.

5. Запушен нос + неприятен мирис

Запушеният нос е връхната точка на всяка сезонна алергия, само че когато е смесен с неприятен мирис и/или негоден усет в устата, значи си пипнала вирус.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР