Според последната информация на руското министерство на отбраната са унищожени

...
Според последната информация на руското министерство на отбраната са унищожени
Коментари Харесай

Сражения северозападно от Киев, руската армия е на около 25 км от града

Според последната информация на съветското министерство на защитата са унищожени близо 3 500 обекта от военната инфраструктура на Украйна.

Сражения северозападно от Киев. Според последните данни, съветската войска е на към 25 км от града. Пореден опит за евакуация ще бъде изработен от област Суми. След Мариупол и Харков, Чернигов е следващият град, попаднал под съветска блокада. Според президент Володимир Зеленски е настъпила " стратегически повратна точка " за Украйна. А по думите на американския му сътрудник - Джо Байдън, възможна интервенция на Съединени американски щати в спора ще значи Трета международна война, съобщи Българска национална телевизия.

Денят в Киев стартира със сирени и пукотевица. Според последните данни съветските сили последователно обкръжават украинската столица. Няма данни за жертви по време на утринния обстрел, запалил се е обаче огромен склад в града. Поразено и военно летище. След сирените, в центъра на Киев за следващ път прозвуча и украинският химн.

Сигнал за въздушна паника имаше в още минимум 15 области в Украйна. За тежки сражения се оповестява в региона на Миколаев. Според локални медии, украинските военни са съумели да отхвърлен съветската офанзива, само че са уверени, че тя ще се повтори. Спечелихме борбата, само че не и войната, споделя представител на локалната власт.

" Миколаев е границата сред Русия и западната цивилизация ", съобщи Олександр Сенкевич, кмет на Миколаев.

Украинските управляващи разпространиха фрагменти от охранителна камера, за които се твърди, че за са запечатали по какъв начин съветски военни задържат кмета на Мелитопол. Според формален Киев - Иван Фьодоров е арестуван след " подправено обвиняване в тероризъм ". Москва не дава информация за случая. Експерти на Ройтерс са удостоверили, че фрагментите са от Мелитопол, само че не е ясно кой в действителност е мъжът от видеото.

Коментар за задържането направи президентът Зеленски, съгласно който руснаците се държат като терористи. Той помоли майките в Русия да не изпращат синовете си на война.

" Днес съветските военни нарушиха работата на повече филантропични коридори. Но все пак 7 144 души бяха избавени от Енергодар, Буча, Гостомел, Козаровичи. И това са 7 144 аргументи да се опитаме да организираме евакуация на наши сънародници от обедните градове и на следващия ден, и вдругиден! "

Зеленски е разговарял с американския си сътрудник Джо Байдън за следващите нови наказания против Русия. Байдън още веднъж удостовери, че Вашингтон ще отбрани всеки сантиметър от НАТО, само че предизвести, че включване на американски военни в спора би означавало Трета международна война.

" Войната на Путин против Украйна в никакъв случай няма да бъде победа. Ние демонстрираме мощ и в никакъв случай няма да се разколебаем. Но концепцията, че ще бъде изпратена техника, самолети, танкове... с американски военни, с американски екипажи... разберете и не се заблуждавайте - каквото и да споделят - това ще се назовава Трета международна война. ", съобщи Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

Според последната информация на съветското министерство на защитата от началото на съветската инвазия в страната повече от 2,5 милиона души са напуснали страната. В десетки страни по света през днешния ден за планувани шествия в поддръжка на Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР