Според последната голяма сделка в събитийната индустрията най-голямото в Европа

...
Според последната голяма сделка в събитийната индустрията най-голямото в Европа
Коментари Харесай

Ще летят ли хора и роботи на Webit.Festival и накъде отлита събитието през 2020?

Според последната огромна договорка в събитийната промишлеността най-голямото в Европа събитие за технологии бе привлечено от общината на Лисабон благодарение на държавното управление на Португалия за крупната сума от 110 милиона евро, като резултатът му за стопанската система на страната е изчислен на 300 милиона евро на събитие. Преди това то беше основано и се случваше няколко следващи години в Дъблин, Ирландия, от където Лисабон го притегли с финансиране.

България до тази година също е хазаин на един по-малък брат на това събитие, който преди 11 години започва като една фантазия на създателя му за основаване на предприемаческа екосистема и повече благоприятни условия за България – Webit.Festival.

Днес събитието е хазаин на над 15 тематични конференции и ревю и е място на което над 10 000 гости от над 110 страни вършат бизнес и сверяват часовниците си с последните технологии и бъдещето на промишленостите. Сред над 400те международни лектори са създатели на най-едни от най-големите и сполучливи компании в света, откриватели, откриватели, бизнесмени, вложители, роботи, летящи хора, киборги и доста звезди като Марк Кюбан (с 4.5 милиарда персонално богатство). Всички те кацнат в София за Webit на 14 и 15 май тази година.

Фондация Webit годишно подкрепя и стартъп екосистемата като избира 200 (от над 4000 кандидатстващи) започващи компании от България, Европа и света и им дава опция да имат щанд на събитието, безвъзмездни билети, както и да показват плановете си пред топ вложители. А спечелилият в грандиозната гала на „ Игрите за бизнесмени “, която се състои на втория ден Webit си потегля с чек за 200 000 евро от събитието.

И тази година на 14 и 15 май бъдещето на киберсигурността, образованието, градовете, медиите, маркетинга и рекламата, медицината, защитата, парите и финансовите технологии, климатичните промени и човечеството във века на изкуствения разсъдък ще бъдат дискутирани от едни от най-големите мозъци на света в границите на 15 събития под покрива на Webit в и пред НДК.

Докато приготвят единадесетото издание на форума, във Фондация Webit са и в процедура по желание на нова дестинация за изданието на събитието през 2020 година.

27 града от цяла Европа, измежду които Амстердам, Париж, Лондон, Мадрид, Ротердам, Валенсия, Виена, Тел Авив, Брюксел, Будапеща и доста други се състезават да бъдат хазаин на Webit.Festival Europe 2020.

От Фондация Webit отхвърлят коментар по отношение на изискванията, които се разискват с градовете-кандидати. Според обществено предоставена информация и оценка икономическия резултат за страната-домакин на Webit възлиза на над 60 милиона на събитие.

Webit стана причина международните медии измежду които Форбс, Економист, Ал Джазира и доста други да заменят употребяваното в предишното определение за София, като „ столицата на най-бедната страна в Европейски Съюз “ с респектиращото – „ София – цифрова столица “.

Къде ще отиде европейското издание на Webit през 2020 занапред следва да разберем, само че през 2019 София още веднъж е хазаин на форума и билетите за тази година към този момент се изчерпват.

Ако желаете вие, фамилията и сътрудниците ви да бъдете измежду посетителите на последното огромно издание на Webit в България и измежду тези, които ще видят бъдещето с очите си и ще чуят препоръки по какъв начин да са сполучливи в него – купете билетите си още през днешния ден на webit.bg

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР