Според полицията на Вацлавския площад са се събрали 70 000

...
Според полицията на Вацлавския площад са се събрали 70 000
Коментари Харесай

В Прага се проведе голям антиправителствен митинг

Според полицията на Вацлавския площад са се събрали 70 000 души.

Акцията се организира под мотото " Чехия на първо място ", проведена е от политически партии и жители, които не са съгласни с актуалната политика, съгласно Ceske Noviny.

Според премиера Петр Фиала митингът е провокиран от проруски сили, противопоставящи се на ползите на Чешката република, съгласно Ceske Noviny.

Организаторите на демонстрацията обявиха по-рано тази седмица, че желаят настоящето държавно управление да си отиде, последствията от енергийната рецесия да бъдат смекчени и вредите - обезщетени. Те изискват освобождение на локалната промишленост от зависимостта от задгранични компании, както и боен неутралитет и даване на директни контракти с доставчиците на газ на ниски цени. Според тях Чешката република би трябвало да промени системата за систематизиране и заплащане на електрическа енергия, тъй че да не заплаща на медиатори на борсата, оповестява Ceske Noviny.

На митинга имаше и съперници на демонстрацията - няколко десетки души се събраха на стълбите на Националния музей с огромни...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР