Според политолози, има връзка между протестите от последните дни и

...
Според политолози, има връзка между протестите от последните дни и
Коментари Харесай

Политолози: Протестите няма да доведат до оставка на кабинета

Според политолози, има връзка сред митингите от последните дни и трусовете в ръководството, провокирани от дребния съдружен сътрудник. Това обаче няма да докара до оставка на кабинета.

Христо Панчугов, политолог пред ТВ " Европа ":

" Ако се вгледате в социологическите изследвания - няма данни, че хората желаят същински оставката на това държавно управление, защото по-голямата част от тях считат, че няма опция на това ръководство. Но самото ръководство и неналичието на цел, която да го движи, неналичието на постоянна основа, към която да се построява управническия развой е в същността на следения проблем. Липсата на основа и на кохезия в това ръководещо болшинство, в доста по-голяма степен може да предреши предварително явяване на избори, в сравнение с митингите ".

Според специалистите, сюжетът на сегашните митинги се препокрива с тези от 2013 година, а задачите още веднъж са незадоволително добре дефинирани.

Антоний Гълъбов, политолог:

" Това са хора, които споделят, че живеят зле. Това са хора, които споделят, че желаят по-високи приходи и по-ниски разноски, само че всичко това някак си е обвързвано със промяна на системата и с нова конституция. Това звучи толкоз несериозно, че в случай че едно държавно управление може да падне от подобен вид митинги - по-добре да падне незабавно. Дали този митинг ще успее да се освободи, дали тези хора, които споделят, че желаят да се ръководи по-добре страната, ще съумеят да артикулират гражданска позиция - това следва да забележим. Но на това ниво, на което от отбраната на децата с увреждания се минава през цените на горивата, от там се стига до чистотата на въздуха, до новите налози на старите коли и до промяна на системата и писане на конституция в интернет - това не е съществено ".

Експертите са на мнение, че оставката на вицепремиера Валери Симеонов няма да промени обстановката в страната. А посредством дейностите си водачът на " Атака " - Волен Сидеров се пробва да построи по-широка предизборна коалиция, посредством която да обезврежда директните си съперници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР