Според политолога правителството на Кирил Петков е легитимирало БСП във

...
Според политолога правителството на Кирил Петков е легитимирало БСП във
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: Вероятността за редовен кабинет с мандатоносител ПП и ДБ е малка

Според политолога държавното управление на Кирил Петков е легитимирало Българска социалистическа партия във властта

" Много значимо ще бъде въздействието на локалните избори, изключително гласуването в София. Общото присъединяване сега на Политическа партия и Демократична България ги слага в изолираност с всички останали субекти, те няма да имат болшинство в идващия парламент. За пръв път от 15-16 година този блок ще има късмет да завоюва София ”.

Това съобщи политологът Стойчо Стойчев в предаването „ Офанзива ” по.

„ Вероятността за постоянен кабинет с мандатоносител Политическа партия и Демократична България е дребна. Дори да са първи, може да попаднат в изолираност. Това не значи, че ГЕРБ няма да могат да създадат сходен вид коалиция ”, добави Стойчев.

Според него една от аргументите за рекордно ниската изборна интензивност е напълно машинното гласоподаване, което докара до един феномен – да гласоподават под 3 млн. души. Около 3млн. души ще гласоподават на вота на 2 април и към този момент ще има 400 нови гласоподаватели, които биха могли да трансформират малко салдото на силите, само че не в интерес на машинните партии ”, счита политологът.

Той напомни, че ОССЕ постоянно е препоръчвала при подозрение за операции на вота да не се вкарват нови технологии. При хартиения избор главните партии имат представители в комисиите, които ще подсигуряват честното броене на резултатите.

„ Основна позиция на държавното управление на Кирил Петков бе, че то легитимира Българска социалистическа партия във властта. Сега гласоподавателите на ГЕРБ по-скоро биха приели официална коалиция с Движение за права и свободи, в сравнение с с Българска социалистическа партия. Самата социалистическа партия в този момент се е трансформирала в дребна частна компания за благоденствието на своя водач и самите социалисти имат подозрение до какъв брой тя може да ги съставлява ”, сподели Стойчев.

Много хора подлагат на критика присъединяване на Демократична България в комплект с Политическа партия. Гласоподавателите на Демократична България са извънредно осъзнати, те гласоподават за марка, в самото пространство се дефинира като по-елитарно да гласуваш за „ Демократична България ”, добави политологът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР